Вбивство Шеремета: Чоловіка на відео пов'язують з низкою вибухів і замахів в Києві

Вбивство Шеремета: Чоловіка на відео пов'язують з низкою вибухів і замахів в Києві

Зафіксований на відеозаписі чоловік виявився дуже схожий на підозрюваного у низці злочинів в Києві.

На відео, що зафіксував момент закладання вибухівки під автомобіль журналіста Павла Шеремета, засвітився кульгаючий чоловік. Він виявився дуже схожий на кілера, якого пов'язують з низкою вибухів і замахів на протязі останнього року в Києві, в тому числі і на директора інституту судових експертиз Мінюста. Особливою прикметою розшукуваного у тій справі злочинця була кульгавість.

Також, кульгавий кілер причетний був ще до одного замовленого злочину, що стався 14 вересня 2009 року. Він розстріляв одного з жителів міста. При цьому, очевидці запам'ятали, що кілер «мав специфічну ходу - кульгав на обидві ноги, переносячи вагу тіла з п'яти на носок». Тоді особу підозрюваного було встановлено, але йому вдалося втекти в Крим. За оперативними даними силовики встановили, що кілер повернувся в Україну з тимчасово окупованої території у липні 2014 го. У Чернівцях він влаштувався охоронцем до місцевого кримінального авторитета, уродженця Азербайджану і колишнього  жителя Москви.

Достатньо згадати, що 17 листопада 2015 року у Святошинському районі Києва під час руху вибухнув автомобіль Lexus. Як з'ясували правоохоронці, вибуховий пристрій спрацював, коли 35-річний водій зупинився, щоб пропускаючи іншу машину. Потерпілий отримав відкритий перелом ноги.

Матеріали кримінального провадження, яке наразі веде Головна військова прокуратура та частково доступні у Єдиному реєстрі судових рішень, вказують, що «вибухова практика» отримала поширення у столиці з серпня минулого року.

Відповідно до цієї інформації, з серпня 2015 року по квітня 2016 року на території Києва невідомими вчинено низку тяжких та особливо тяжких злочинів проти життя шляхом застосування вибухових пристроїв та вогнепальної зброї.

Так, 14 серпня 2015 року біля будинку № 17 по вул. Миколи Краснова у Києві спрацював закладаний саморобний вибуховий пристрій під автомобілем «Lexus LX 570».

15 грудня 2015 року спрацював саморобний вибуховий пристрій під автомобілем «MAN».

Один із останніх гучних прикладів – замах на умисне вбивство за допомогою вибухівки, що відбувся 14 квітня 2016 року. В той день смертельний пристрій спрацював на столичній вулиці Краснова у безпосередній близькості до автомобіля ВАЗ-2104, а згодом фахівці виявили ще одну вибухівку в самій машині.

Слід звернути увагу на методи вбивць: як зазначено у матеріалах справи «на шасі ВАЗ 2104 було закріплено саморобний вибуховий пристрій направленої дії з використанням обладнання для входу до всесвітньої мережі «Інтернет» для дистанційної активації».

Не виключено, що саме таким чином спрацювала вибухівка і в машині Олени Притули, якою керував в день загибелі Павло Шеремет.

Проте це далеко не поодинокі випадки – по всій Україні за рік відбулось більше десятка гучних злочинів, пов’язаних із закладенням вибухівки в автомобілі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: