Вбивство Шеремета: підозрюваного Антоненка залишили під вартою

Вбивство Шеремета: підозрюваного Антоненка залишили під вартою
Підозрюваний Андрій Антоненко

Андрію Антоненку продовжили арешт до 1 червня

Печерський суд залишив під вартою до 1 червня підозрюваного в організації вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка.

Про це передає hromadske із приміщення суду, зазначивши, що засідання проходило у закритому режимі, у зв’язку з карантинними заходами.

Прокурор у справі Сергій Зузак наголошував на ризиках втечі, тиску на свідків, експертів, спотворення речових доказів тощо, тому просив продовжити тримання під вартою. За словами прокурора, ще потрібно провести додаткові слідчі дії та отримати результати близько 20 експертиз.

Адвокати підозрюваного, Станіслав Кулик та Тарас Круговий, заявили, що оскаржуватимуть продовження тримання під вартою. Вони просили звільнити з-під варти Антоненка. Вони наголошували на тому, що ризики недоведені, а підозра необґрунтована. Також вони зазначили, що у висновку експерта за 2016 рік зазначено, що зріст чоловіка на відео закладання вибухівки 170 см, а Антоненко вищий на 10 см.

Адвокат Антоненка Станіслав Кулик зазначив, що вони не отримували постанову про необхідність проведення експертизи із застосуванням поліграфу. Також захисник зазначив, що жодних слідчих дій наразі з Антоненком не проводять.

«Він сидить собі там і до нього лише адвокати ходять. Була проведена експертиза зросту, яка також встановила, що він 180 см, я там був присутній. Зараз же вони посилаються лише на отримання висновків якихось експертиз», — сказав Кулик.

За словами адвоката, підозрюваний дуже сумує за своєю родиною, не визнає причетності до злочину і сподівається на справедливе правосуддя.

Прокурор пояснив, що за висновками іншої експертизи зріст збігається, а висновок ще однієї, за 2020 рік, вказав, що встановити зріст людини під час ходьби — неможливо.

Сам Антоненко переконував, що не має відношення до цього злочину і просив звільнити його з-під варти.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 24 січня пом'якшив міру запобіжного заходу підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Яні Дугарь, відправивши її під нічний домашній арешт у військовій частині в Гвардійському на Дніпропетровщині з 20:00 до 7:00.

Раніше, 12 грудня 2019 року, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков разом із підлеглими скликали екстрений брифінг.

Правоохоронці заявили: слідству вдалося встановити вбивць журналіста Павла Шеремета. Основною метою злочину, якщо вірити слідству, була «дестабілізація соціально-політичної ситуації в країні шляхом вбивства відомої особи». За даними поліції, злочинне угруповання підривників нараховувало п’ятеро осіб: Андрій Антоненко - музикант, який воював на Донбасі, Юлія Кузьменко - дитячий хірург (волонтер), Яна Дугарь - військова медсестра та подружжя Грищенків – пара ветеранів-добровольців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: