Киянин намагався незаконно продати 40 тис. медичних масок (фото)

Киянин намагався незаконно продати 40 тис. медичних масок (фото)
Поліція виявила у чоловіка понад 320 упаковок масок по 20 штук в кожній
Фото: Нацполіція

Поліція склала адміністративний протокол на чоловіка за незаконну торгівлю медичними масками

У четвер, 2 квітня, близько 16:20 на вулиці Бориспільській у Києві дільничні офіцери Дарницького управління поліції виявили 40-річного місцевого жителя, який намагався незаконно продати медичні маски.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Встановлено, що напередодні чоловік домовився з іншим киянином про реалізацію 40 тис. медичних масок іноземного виробництва на загальну суму 660 тис. гривень.

Під час зустрічі з потенційним клієнтом у продавця у наявності було понад 320 упаковок масок по 20 штук в кожній. При цьому, у нього були відсутні будь-які накладні, товарні чеки, сертифікати якості та інші дозвільні документи на цей товар.

Працівники поліції склали на чоловіка адміністративний протокол за ч. 2 ст. 160 (Торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами) Кодексу України про адміністративні правопорушення та вилучили товар. Фігуранту загрожує сплата штрафу до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

Адміністративний протокол направлено до Дарницького районного суду Києва для прийняття відповідного рішення.

До слова, Кабінет міністрів України у рамках карантину через коронавірус заборонив з 6 квітня перебування у громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора, а також без документів.

Як повідомлялося, 30 березня Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України відкрило справу проти виробників, постачальників та аптечних мереж Києва і області через значне подорожчання медичних масок.

Раніше повідомлялося, що прокуратура підозрює київських митників у причетності до незаконного експорту масок в Іспанію.

Нагадаємо, Держрезерв повідомив, що в лютому виділив Міністерству охорони здоров'я 9 986 000 масок.

Також Служба безпеки запобігла спробі незаконного вивезення з України до країн ЄС 80 тис. респіраторних масок вартістю понад 3,4 млн гривень та майже 40 тис. медичних халатів вартістю 42 тисячі євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: