Вчені назвали ягоди, які знижують ризик серцевого нападу
Полуниця і чорниця багаті корисними рослинними з'єднаннями під назвою антоціани
Дослідження вчених Королівського університету Белфаста показало, що люди, які вживали багаті флавоноїдами продукти мали нижчий кров'яний тиск. Про це йдеться в роботі British Heart Foundation, передає видання Express.
Полуниця і чорниця багаті корисними рослинними з'єднаннями під назвою антоціани, які надають ягодам яскраві червоні, сині і пурпурні відтінки. Вчені пов'язали ці сполуки з поліпшенням здоров'я людини.
В ході досліджень було виявлено, що у жінок, які вживали більше трьох порцій чорниці або полуниці в тиждень, ризик серцевого нападу знизився на 34 відсотка в порівнянні з тими, хто з'їдав меншу кількість ягід.
Крім того, вчені вважають, що антоціани роблять кровоносні судини еластичнішими і сприяють нормалізації артеріального тиску, що є одним з факторів ризику серцевого нападу. Дослідники припустили, що кишечник може частково відповідати за благотворний вплив флавоноїдів на кров'яний тиск.
Нагадаємо, в Україні різко подешевшала найдорожча ягода.
Тим часом, у столиці обвал цін на кавуни.
Коментарі — 0