Вибухова хвиля: за рік в Україні сталося понад 10 вибухів, як в авто Шеремета

Вибухова хвиля: за рік в Україні сталося понад 10 вибухів, як в авто Шеремета

За останній рік у мирній частині України відбулось понад десять гучних злочинів, пов’язаних із закладенням вибухівки в автомобілі

Вибух, унаслідок якого загинув відомий журналіст Павло Шеремет, не варто розглядати окремо від контексту подій усередині країни і навколо неї. За останній рік у мирній частині України відбулось понад десять злочинів, пов’язаних із закладенням вибухівки в автомобілі.

Матеріали кримінального провадження, яке наразі веде Головна військова прокуратура та які частково доступні у Єдиному реєстрі судових рішень, свідчать, що «вибухова практика» отримала поширення в Києві із серпня минулого року.

Відповідно до цієї інформації, від серпня 2015-го до квітня 2016-го року на території Києва невідомими вчинено низку тяжких та особливо тяжких злочинів проти життя шляхом застосування вибухових пристроїв та вогнепальної зброї.

Так, 14 серпня 2015 року біля будинку № 17 по вул. Миколи Краснова в Києві спрацював закладений саморобний вибуховий пристрій під автомобілем «Lexus LX 570». 15 грудня 2015 року спрацював саморобний вибуховий пристрій під автомобілем «MAN».

Один з останніх гучних прикладів – замах на умисне вбивство за допомогою вибухівки, що відбувся 14 квітня 2016 року. У той день смертельний пристрій спрацював на столичній вулиці Краснова в безпосередній близькості до автомобіля ВАЗ-2104, а згодом фахівці виявили ще одну вибухівку в самій машині.

Слід звернути увагу на методи вбивць: як зазначено в матеріалах справи, «на шасі ВАЗ 2104 було закріплено саморобний вибуховий пристрій направленої дії з використанням обладнання для входу до всесвітньої мережі «Інтернет» для дистанційної активації».

Не виключено, що саме таким чином спрацювала вибухівка й у машині Олени Притули, якою керував у день загибелі Павло Шеремет.

Проте це далеко не поодинокі випадки – по всій Україні за рік відбулось понад десять гучних злочинів, пов’язаних із закладенням вибухівки в автомобілі.

Як зазначив у коментарі «Главкому» колишній заступник генерального прокурора Микола Голомша, у слідчих є не більше десяти днів на пошуки винних у вбивстві Павла Шеремета. Інакше, впевнений екс-прокурор, розслідування затягнеться на роки і може лягти в шухляду.

Більше читайте в матеріалі «Главкому» Вбивство Шеремета. Хто підриває Україну?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: