Витрати парламентських партій зросли у 16,5 разів порівняно з 2016 роком

Витрати парламентських партій зросли у 16,5 разів порівняно з 2016 роком

За перше півріччя 2018 року партії витратили на свою діяльність 235,5 млн грн

Центр «Ейдос» проаналізував витрати політичних партій, які фінансувались із державного бюджету, за перше півріччя 2018 року. Експерти підрахували, що суми видатків партій зросли в 16,5 разів порівняно з початком 2016 року.

Так, за перше півріччя 2016-го партії, які працювали лише власним коштом, витратили 14,2 млн грн, тоді як за перше півріччя нинішнього року ця сума сягнула 235,5 млн грн.

1_881

Зараз шість партій, які у 2014 році пройшли до парламенту, фінансуються із держбюджету. Вони щокварталу отримують мільйони на підтримку своєї статутної діяльності, визначення якої у законодавстві  відсутнє. Ця прогалина досі викликає низку небезпідставних побоювань щодо зловживань з боку партій, а саме витрачання бюджетних коштів не на розбудову партійних структур, а виведення коштів через фіктивні договори, збагачення наближених до партії осіб. На думку експертів центру «Ейдос», це в перспективі може звести нанівець весь інститут державного фінансування і цілі, що ставилися під час його запровадження.

Експерти стверджують, що особливо загрозливо це припущення виглядає, якщо врахувати збільшення сум видатків від початку 2016 року.

      Коментарі — 0

      Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
      Іде завантаження...
      Показати більше коментарів

      Читайте також

      Дата публікації новини: