Військова прокуратура взялася за фірми Косюка

Військова прокуратура взялася за фірми Косюка
Бізнесмен Юрій Косюк

Правоохоронці отримали дозволи на вилучення копій документів щодо розрахункових рахунків двох підприємств, пов’язаних із Косюком

Військова прокуратура перевірить документацію ряду компаній у справі про багатомільярдні збитки державі.

Про це повідомляють Наші Гроші з посиланням на постанову Печерського райсуду Києва від 23 липня 2018 року.

Відзначається, що працівники Головної військової прокуратури отримали доступ до банківських документів ряду українських компаній у справі про збиток державі на понад 100 млрд гривень від ненадходження податків.

Справа стосується створення злочинної організації колишнім президентом Віктором Януковичем і його оточенням.

За матеріалами кримінального провадження №42018000000000564 від 13 березня 2018 року, злочинна організація створила «конвертаційно-транзитні центри» під контролем податківців. Суб’єктами господарювання реального сектору економіки не донараховувались податки до держбюджету. Відтак вони недоплачували кошти в держбюджет, і гроші розподілялися між підконтрольними особами, а також податківцями та іншими держслужбовцями.

Повідомляється, що квітня 2011 року по лютий 2014 року злочинці використали ряд підприємств, якими було безпідставно задекларовано податкові зобов’язання з ПДВ з понад 56 млрд гривень. Усього державі, кажуть правоохоронці, від ненадходження податків спричинено збитки на загальну суму понад 104 млрд гривень.

Тож в рамках цього провадження правоохоронці отримали дозволи на тимчасовий доступ та вилучення копій документів, що містять банківську таємницю та перебувають у володінні «ОТП банку» щодо розрахункових рахунків двох підприємств, пов’язаних із колишнім першим заступником голови Адміністрації президента Петра Порошенка Юрієм Косюком.

Це, як відмічає видання, - ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Косюка та ТОВ «Катеринопільський елеватор», яким Косюк володіє через ПАТ «Миронівський хлібопродукт». Правоохоронців зацікавили документи за період з 1 січня 2011 по серпень 2018 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: