Я не хотів повторити долю Лещенка. Журналіст Іванов пояснив, чому не став «слугою народу»

Я не хотів повторити долю Лещенка. Журналіст Іванов пояснив, чому не став «слугою народу»
Журналіст та телеведучий Сергій Іванов 
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Сергій Іванов: Я не хотів би бути просто чуваком зі значком, який тисне кнопку в парламенті

Журналіст та телеведучий Сергій Іванов, який влітку несподівано пішов з політичного ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1», в інтерв’ю «Главкому» розказав, чому відмовився від пропозиції балотуватися від «Слуги народу».

«Не бачу сенсу. По-перше, проти цього була моя родина. По-друге, мене не влаштовує матеріальне забезпечення народних депутатів. Я не можу собі це дозволити. Мені вже 43 роки, а у мене досі немає власного житла. Тобто воно є, але воно арештоване орками в Луганську. Я розумію, що це проблема багатьох. До речі, у 2014 році я так само сказав, коли мені пропонували йти на вибори, що я не можу собі дозволити держслужбу і депутатство. Тоді кликали і в СБУ працювати. Різні були пропозиції», - розказав Іванов.

На зауваження, що його колеги з «1+1» Олександр Ткаченко, Олександр Дубінський, Сергій Швець, наприклад, знайшли можливість покинути роботу на ТБ і піти в політику, Іванов відповів, що, наскільки йому відомо, ці люди не розраховують на депутатську зарплатню. «Вони не були схожі на бідних людей ще до того, як прийшли в політику. Інша річ, нащо їм це?», - зазначив він.

Іванов також вважає, що фракція «Слуга народу» виконує технічну функцію, за винятком деяких депутатів. Вони покликані просто легітимізувати і втілювати в життя те, що їм спустять з Офісу президента. «Я не хотів би бути просто чуваком зі значком, який тисне кнопку в парламенті», - резюмував журналіст.

Нагадаємо, 29 травня колишній журналіст і тодішній нардеп Сергій Лещенко заявив, що хоче йти на парламентські вибори від «Слуги народу». Проте у партії заявили, що не братимуть до себе нікого з колишніх депутатів. Тоді він висунув свою кандидатуру на позачергових виборах до Верховної Ради по одномандатному виборчому округу №220 в Києві, але програв кандидатці від «Слуги народу» Ганні Бондар.

Сергій Іванов 10 років працював у прокуратурі Луганської області. З початком конфлікту на Сході України переїхав до Києва, з травня 2014-го до листопада 2015-го співпрацював з виданням «Українська правда», розірвавши співпрацю зі скандалом, обвинувативши видання у цензурі. Співпрацював також і виданням «Цензор.нет», очолював портал Еспресо TV, з жовтня 2016 до липня 2019 року працював у «Праві на владу» на «1+1». У жовтні 2014 року був обраний до складу Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України. У листопаді 2014 року став членом Громадської ради з питань очищення і оновлення СБУ. У березні 2018 року увійшов до Ради громадського контролю Державного бюро розслідувань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: