Які товари експортує Україна до країн ЄС. Підсумки першого кварталу 2016-го

Які товари експортує Україна до країн ЄС. Підсумки першого кварталу 2016-го

Третина експорту українських товарів припадає на країні Європи. А наш мед, овес, курятина першими вичерпали відведені для них квоти.

Деякі вітчизняні сільськогосподарські продукти мають певний успіх у країнах Європи. Про це повідомляє Інститут світової політики.
Найбільшу популярність мають українське зерно – 44,5% від загального експорту у Європу та олія – 28,9%. Далі йдуть залишки харчової промисловості - 8, 6%, а за ними насіння олійних – 3, 3%. Європейці ще не скуштували наших цукерок: їх частка в експорті складає лише 1, 5 . М'ясо також займає невелику частину – 1, 1%.


Але є група товарів, на які обсяг тарифних квот вичерпано вже за чотири місяці поточного року. Так, європейцям прийшлися до смаку українські мед (його більше за все купують мешканці Німеччині, Польщі та Угорщині), виноградний та яблучний сік, цукор, томати, деякі злакові  (овес, кукурудза, ячмінна крупа та борошно). Також квоти вичерпано на курятину.
Нагадаємо, що за минулий 2015 рік Україна експортувала на ринки ЄС удвічі більше товарів, ніж до країн Євразійського союзу. До країн Європи продали товарів на суму $13 млрд, а до ринків Білорусі, Росії, Казахстану та інших держав союзу найшло продуктів на $6,6 млрд.
Виходить, що третина українського експорту припадає на Європу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: