За рік доходи найближчого партнера Порошенка - першого заступника секретаря РНБО Гладковського виросли на 52%

За рік доходи найближчого партнера Порошенка - першого заступника секретаря РНБО Гладковського виросли на 52%
Олег Гладковський

Високопосадовець оприлюднив електронну декларацію за 2017 рік

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олег Гладковський задекларував за минулий рік 8,1 млн грн доходів (у 2016 році було оприлюднено 5,3 млн грн доходів).

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на реєстр електронних декларацій.

Високопосадовець вказав, що отримав 604,5 тис. грн зарплати, 7,4 млн грн дивідендів від ПАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «Сова», 83,2 тис. грн доходів від відчуження цінних паперів та корпоративних прав інвестфонду «Сова».

На рахунках у банках Гладковський зберігає 85,2 тис. грн. Натомість основні заощадження чиновник тримає готівкою – 3,1 млн грн, $200 тис. і 50 тис. євро.

Крім цього, левові суми коштів перший  заступник секретаря РНБО вказав у вигляді внеску 14 млн грн до кредитних спілок та інших небанківських фінансових установ (інвестфонду «Сова»); 700 тис. грн заборгованості за договором купівлі-продажу корпоративних прав (ТОВ «Богдан Інтер»)

У власності Гладковського заначено одяг французького фірми Zilli, меблі (робочий кабінет коричневого кольору), 37 колекційних монет, чотири наручних годинників відомих брендів, домашній кінотеатр Yamaha, службовий автомобіль РНБО Skoda, 2013 року випуску.

Олег Гладковський. Скріншот з програми «Схеми»Олег Гладковський. Скріншот з програми «Схеми»

Посадовець контролює 10 підприємств, серед яких ТОВ «Оушен Інвест», ПАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «Сова», ТОВ «Богдан авто Миколаїв», ТОВ «Мотор Севастополь».

Дружина Юлія Гладковська задекларувала за минулий рік майже 3 млн грн дивідендів від ТОВ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «Бріз», 609 тис. грн процентів від Міжнародного інвестиційного банку.

На банківських рахунках вона розмістила 2,2 млн грн, $768 тис., 18 тис. євро; готівкою зберігає 3,4 млн грн, $260 тис. і 70 тис. євро.

На пані Юлія записано чотири земельні ділянки і три житлові будинки (все у селі Козин, що під Києвом), земельна ділянка площею 623 кв. м і будинок площею 294,30 кв. м у селі Гора Бориспільського району Київської області, квартира площею 76,10 кв. м у Києві та два гаражі у столиці.

Також дружина посадовця РНБО володіє рядом цінного майна, серед якого 5 мармурових статуй, мармуровий фонтан, насос для фонтану іспанського виробництва, два італійських спальних гарнітурів коричневого кольору, ювелірні вироби.

Їздить Гладковська на елітному автомобілі Maserati, 2013 року випуску.

За даними ЗМІ, співвласником корпорації «Богдан» раніше був Петро Порошенко, а тепер її контролює його бізнес-партнер Олег Гладковський (Свинарчук).

Днями Гладковський засвітися у розслідуванні журналістів програми «Схеми». У сюжеті говорилося про корпорацію «Богдан моторс», яка виграла тендер на поставку столиці 80 тролейбусів, які комплектують двигунами російського підприємства, що працює на оборонку РФ.

Журналісти попросили його прокоментувати цей факт. Однак Гладковський зазначив, що йому нічого не відомо про російські двигуни в тролейбусах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: