Заступник Луценка похизувався, що єдиний з високопосадовців свого рівня зважився пройти детектор брехні

Заступник Луценка похизувався, що єдиний з високопосадовців свого рівня зважився пройти детектор брехні

Анатолій Матіос 

Фото: Главком

Матіос проходив поліграф у липні цього року

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв’ю «Главкому» повідомив, що дуже вдячний Кабінету міністрів, що він прийняв положення про проходження поліграфа. Адже є однією з умов у і це стало однією з умов у конкурсі на посаду директора Державного бюро розслідувань. Матіос є одним з головних претендентів на місце керівника. Наразі він лише шкодує, що конкурс затягується.

«Я не розумію тяганини, яка іде виключно з боку комісії: вона повинна на своєму засіданні ухвалити дату та порядок проходження (три чи дві особи в день). Не розумію... але здогадуюсь чому. Також треба визначитися, хто буде проводити поліграф. Є дві великі різниці: робити це особі цивільній чи діючим працівникам правоохоронних органів, які мають допуск до державної таємниці», - вважає заступник Генпрокурора.

В цій затримці, яка зараз склалася з конкурсом, на його думку немає вини ані виконавчої, ані законодавчої влади, а є лише відповідальність комісії. «Вже пройшло дев’ять місяців, а вона досі не спромоглася розродитися результатом», - зазначив Матіос.

Він також наголосив, що вже проходив поліграф у липні цього року.

«Екс-податківці часів Клименка, яких ми підозрюємо і притягнемо до відповідальності, через різні «зливні бачки» розповсюдили купу різних анекдотичних нісенітниць. Тоді генпрокурор запропонував мені і слідчій групі, яка розслідує справу екс-податківців, добровільно пройти поліграф. І ми це зробили в департаменті контррозвідки СБУ. Тривало це п’ять годин.
Усі висновки зберігаються і доведені до генерального прокурора. Все це шельмування й інсинуації закінчилися пшиком», - наголосив заступник керівника ГПУ.
«Я пішов на це. І хочу спитатися: хто ще з керівників мого рівня проходив поліграф? Добровільно! У зв’язку з необґрунтованим звинуваченнями! Ніхто! Ані Холодницький, ані керівник НАБУ, ані інші заступники правоохоронних органів не проходили», - підкреслив Матіос.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: