Заступник Супрун назвав рекордну кількість онкохворих українців, які лікувались за кордоном

Заступник Супрун назвав рекордну кількість онкохворих українців, які лікувались за кордоном

За словами Лінчевського, МОЗу закидають неефективне витрачання коштів

На сьогодні понад 30 громадян України перебувають у черзі на лікування за кордоном.

Про це на брифінгу у понеділок, 4 червня, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

За його словами, на лікування цих пацієнтів у спеціальній програмі міністерства охорони здоров'я (МОЗ) передбачено 80 млн гривень.

«Але є питання щодо прийняття рішення комісією. Тобто розглядається кожен пацієнт з усіма документами, з висновками експертів, це реальна кропітка робота комісії, тому ці дві цифри мало що кажуть - треба по кожному пацієнту розбиратись», - зазначив Лінчевський.

За словами чиновника, за 2017 рік лікування за кордоном отримало понад 200 пацієнтів, що є найбільшим показником за весь час існування подібної програми.

Лінчевський додав, що на сьогодні міністерству закидають неефективне витрачання коштів у зв’язку з тим, що кожен четвертий пацієнт, котрий відправляється за кордон, невдовзі помирає.

«Ми використовуватимемо всі способи допомогти пацієнтам спрямовані або на одужання, або на продовження життя кожного пацієнта, незалежно від складності захворювання», - підкреслив заступник міністра.

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський на засіданні Рахункової палати заявив, що кожен четвертий українець, хворий на рак, лікується за кордоном неефективно, ці хворі помирають. Після цього у соцмережі масово обурилися цією заявою чиновника.

Натомість у міністерстві охорони здоров’я України заявили, що стурбовані «активним поширенням окремих уривків виступу заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського» щодо неефективного лікування онкохворих за кордоном і пояснили реальну ситуацію в країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: