Збитки від урагану «Харві» оцінені в 150 – 180 мільярдів доларів

Збитки від урагану «Харві» оцінені в 150 – 180 мільярдів доларів

Збитки від «Харві» перевищать втрати внаслідок урагану «Катріна»

Губернатор американського штату Техас Грег Ебботт оцінив збитки від урагану «Харві» у суму від 150 до 180 мільярдів доларів США. Він заявив про це в неділю, 3 вересня.

Ебботт повідомив, що збитки від «Харві» перевищать втрати внаслідок потужних ураганів «Катріна» (спустошив у 2005 році Нью-Орлеан) та «Сенді» (налетів у 2012-му на північно-східне узбережжя США).

«Катріна», наскільки я пригадую, спричинила (збитків - Ред.) на 120 мільярдів доларів, але якщо поглянути на кількість будинків і підприємств, які це («Харві». - Ред.) зачепило, то я думаю, що це коштуватиме суттєво більше, ніж 120 мільярдів доларів, вірогідно, від 150 до 180 мільярдів… Це набагато більше, ніж ураган «Сенді», - цитує губернатора Reuters.

Нагадаємо, у листі до Конгресу в п'ятницю адміністрація Трампа попросила надати асигнування на суму 7,85 мільярдів доларів США на реагування та початкові зусилля з відновлення. Радник з питань національної безпеки Білого дому Том Боссерт заявив, що запити на фінансування допомоги надходитимуть поетапно, коли ставатиме більше відомо про наслідки урагану.

За даними ЗМІ, всього в результаті стихійного лиха загинули не менше 42 людей, близько мільйона людей були змушені покинути свої будинки. Повідомлялося, що ураган пошкодив не менше 100 тисяч будинків.

У результаті удару урагану «Харві», роздрібні ціни на бензин в США досягли дворічного максимуму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: