Збори кредиторів ХТЗ дали згоду на проведення досудової санації підприємства

Збори кредиторів ХТЗ дали згоду на проведення досудової санації підприємства

Вирішили, що це єдиний ефективний вихід, щоб врятувати підприємство

Загальні збори кредиторів ПАТ «Харківський тракторний завод» дали згоду на проведення досудової санації підприємства. Свою згоду дали т.зв. забезпечені кредитори (вимоги яких забезпечені заставою майна підприємства).
Із загальної кількості кредиторів, за вимогами яких утворилася прострочена заборгованість, на зборах були присутні 90,35%.
Незважаючи на раніше заявлену відмову від участі в зборах кредиторів Спеціалізованої державної податкової інспекції (найбільшого кредитора) з обслуговування великих платників у місті Харкові також були присутні.
Як повідомив присутнім в.о. гендиректора ХТЗ В'ячеслав Шевченко, в результаті дій СБУ і податкової ХТЗ був змушений зупинити роботу і в даний час знаходиться на межі банкрутства.
«Єдиний можливий вихід з ситуації, що склалася, - досудова санація. Незважаючи на всі негативні фактори, які призвели до фінансової кризи, на даний момент ХТЗ, як і раніше, зберігає стійку позицію на ринку, конкурентну перевагу, виробничий і кадровий потенціал», - сказав Шевченко.
Глава ради «Всеукраїнської саморегулівної організації арбітражних керуючих «Асоціація антикризового менеджменту» В'ячеслав Лецкан підкреслив, що введення досудової санації, яка передбачає річну відстрочку на виплату кредиторам, дає шанс врятувати підприємство.
«У даній ситуації, щоб спробувати врятувати підприємство, це єдиний ефективний вихід. Підприємство пов'язано із замовленнями, державними в тому числі. Якщо воно потрапить в процедуру банкрутства, жодна державна структура з ним договір на розміщення замовлення не укладе», - сказав Лецкан.
На його думку, введення досудової санації дозволить також новому власнику підприємства, президенту групи DCH Олександру Ярославському реалізувати плани щодо розвитку заводу.
Введення досудової санації підтримали 53,73% кредиторів, проти проголосували - 36,52%.
Після закінчення зборів кредиторів Шевченко вийшов до робітників підприємства, які проводили мітинг, вимагаючи від влади втрутитися і зупинити свавілля силових структур. Він розповів їм про прийняте рішення і висловив надію, що це дозволить нормалізувати роботу ХТЗ найближчим часом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: