ЗМІ: Кутового повертають у Кабмін віце-прем'єром

ЗМІ: Кутового повертають у Кабмін віце-прем'єром
Тарас Кутовий

Аграрії пов'язують з Кутовим ряд ефективних змін в галузі

Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, який подав у відставку близько року тому, може повернутися в уряд.

Про це повідомляють Вісті. Україна.

Інформація про те, що Кутовий може відкликати свою заяву з'явилася тиждень тому і зараз все більше інсайдерів повідомляють, що його повернення – питання вирішене.

Ця новина була дуже позитивно сприйнята ринком. Аграрії пов'язують з Кутовим ряд ефективних змін в галузі і сподіваються, що з його поверненням цей курс триватиме.

«Адже його розуміє ринок та Європа, з якої терміново доведеться вирішувати цілий клубок проблем, починаючи від землі і закінчуючи дотаціями», - цитують одного з сільгоспвиробників аграрні ЗМІ.

Він домігся закріплення в державному бюджеті обсягу дотацій в еквіваленті 1% від аграрного ВВП, що забезпечило стабільну підтримку сільгоспвиробникам. Також Тарас Кутовий виступав за найбільш зважений варіант проведення земельної реформи в формі обороту прав оренди. Його називають «найбільшим європейським із усіх аграрних міністрів», що перевершує навіть свого попередника, відомого «технократа» Олексія Павленка.

«Правильно було б розширити повноваження і призначити Тараса Кутового віце-прем'єром з питань АПК. Те, що в Україні, де агропромисловий комплекс займає провідне місце в економіці, в Кабміні немає профільного віце-прем'єра – нонсенс. Кутовий, маючи більше повноважень, зміг би в повній мірі реалізувати необхідні сільгоспвиробникам реформи», - говорить представник однієї з найбільших аграрних асоціацій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: