ЗМІ опублікували запис акустичної атаки на дипломатів США в Гавані

ЗМІ опублікували запис акустичної атаки на дипломатів США в Гавані
Посольство США на Кубі

Від звукового впливу постраждали 19 співробітників посольства США в Гавані

Агентство Associated Press опублікувало аудіозапис акустичної атаки, розпочатої на Кубі проти американських дипломатів.

На записі чутні високочастотні звуки, які нагадують звучання цвіркунів.

Постраждалі дипломати підтвердили, що на записі саме ті звуки, які вони чули на Кубі. Експерти нарахували близько 20 різних частот в аудіофрагменті.

Видання відзначає, що представлені записи не небезпечні для прослуховування на гаджетах або комп'ютерах.

Записи з Гавани відправили для аналізу у військово-морський флот США, який володіє розширеними можливостями для аналізу акустичних сигналів.

На початку серпня у Вашингтоні заявили, що інциденти відбувалися з осені 2016 з весну 2017 року. Тоді в Гавані на ситуацію пообіцяли відреагувати і допомогти американській владі в вивченні події.

Тим часом в American Foreign Service Association ( «Американській асоціації дипломатичної служби» - Ред.) - профспілковому об'єднанні при Держдепі США - повідомили, що у постраждалих діагностували «легкі травми і набряк головного мозку», постійну втрату слуху, сильні головні болі, втрату почуття рівноваги і когнітивні порушення.

Щонайменше у одного співробітника посольства Канади на Кубі також були виявлені «незвичайні симптоми», аналогічні тим, які зазнали співробітники диппредставництва США в Гавані після ймовірної «акустичної атаки».

Раніше, 9 серпня, представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт розповіла на брифінгу, що Вашингтон зафіксував кілька «інцидентів», в результаті яких американським дипломатичним співробітникам було надано медичну допомогу, після чого вони виїхали з Гавани. «У нас немає однозначної відповіді, що могло викликати ці інциденти», - зазначила вона.

У той же час джерела телеканалу CNN в Держдепі повідомили, що мова йшла про «акустичну атаку» - направлений звуковий вплив, який не сприймається слухом людини, але завдає шкоди його здоров'ю.

У МЗС Куби у відповідь на звинувачення американської сторони заявили, що «безпека і благополуччя іноземних дипломатів» є для країни пріоритетом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: