Молилися і прощалися з життям: в Одесі екстрено сів літак до Барселони

Молилися і прощалися з життям: в Одесі екстрено сів літак до Барселони

На борту повітряного судна перебували близько 100 пасажирів

В аеропорту Одеси здійснив екстрену посадку чартерний літак українського авіаперевізника Yanair, який виконував рейс в Барселону.

Про це повідомляє одеська журналістка Олена Ротарі.

Спочатку зазначалося, що літак не зміг набрати висоту через виявлену несправність двигуна. Проте представники авіакомпанії та одеського аеропорту запевнили, що це «була не аварійна, а стандартна посадка».

На борту повітряного судна перебували близько 100 пасажирів.

Ротарі, у свою чергу, повідомила, що через повні баки палива літак не зміг водразу повернутися і сісти в Одесі.

«Довелося деякий час літати на областю і спалювати паливо під завивання двигунів. Після чого літак здійснив благополучну посадку. Пасажири нікуди не полетіли і чекають рішення від туроператора про свої подальші дії», - написала журналістка у Facebook.

За її словами, перелякані пасажири молилися і прощалися з життям.

Пасажири розповідають, що проблеми почалися ще на землі, а через кілька хвилин після зльоту екіпаж вирішив розвернути борт і ще з годину лайнер кружляв над містом, спалюючи паливо, йдеться в сюжеті ТСН.

«Літак спершу не завівся самостійно. Оголосили, що з технічних причин затримується рейс. Почався нервовий такий мандраж у пасажирів, діти почали нервувати, але з четвертої спроби ми все-таки злетіли – дуже важко, зі скрипом», - розповіла пасажирка Тетяна Григорєва.

За кілька хвилин надійшло нове повідомлення екіпажу: борт терміново повертається до Одеси.

«Літак не зміг піднятися вище п’яти тисяч. Він постійно опускався, вібрував і перегортався. Потім, у мене поряд вікно і крило, я побачила дим. Думаю: все, горимо. А це, виявляється, він паливо скидав», - розповіла пасажирка Олена Нецветайлова.

Інші пасажири розповідають, що було видно, як нервують стюардеси і екіпаж.

«Вони були білого кольору. І коли приземлився літак, він ось так ліг на кермо і перехрестився десять разів», - кажуть очевидці.

Людей з літака довго не випускали, коли ж таки вийшли, намагалися з'ясувати у пілотів, що ж сталося.

«Люди почали кричати: поясніть, чому ми не полетіли, що трапилося? Але він на емоціях розвернувся і сказав: ви хворі люди? Скажіть «дякую«, що лишилися живі! Змінюйте літак», - стверджує Олена Нецветайлова. 

Далі пасажири понад п'ять годин чекали в терміналі, представник авіакомпанії запевнив, що політ відбудеться пізніше на цьому ж літаку.

«Технічний стан літака задовільний, тобто він летіти може. Тут виникло питання з тим, що він повернувся – зараз техніки ще раз розглядають цей момент, чому це сталося. Може, щось не сподобалося командиру, може, щось сталося. Я цієї інформації дати не можу, оскільки ще сам не володію», - заявив представник авіакомпанії Валентин Багатий. 

Туроператор Join Up повідомив на своєму сайті, що авіакомпанія шукає борт, який зможе виконати рейс. До моменту вильоту туристи будуть розселені в готелі, а також їм буде надано харчування та напої.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: