Понад 900 тонн сміття вивезли реставратори із знаменитого Будинку Руссова

Понад 900 тонн сміття вивезли реставратори із знаменитого Будинку Руссова

Хроніка відновлення Будинку Руссова

Минулого тижня стартували роботи з відновлення однієї з найкращих архітектурних пам'яток Одеси - Будинку Руссова.

Так, компанією-підрядником проводяться роботи із встановлення будівельних лісів на фасаді Будинку Руссова. Пізніше на лісах буде розміщено будівельну сітку для безпеки в разі падіння елементів ліпного декору, каменів і т. ін. при проведенні ремонтно-реставраційних робіт. Також з метою безпеки встановлено огорожу фасадної частини будівлі. 

Крім того, з території, прилеглої до будівлі, і з частини підвалів вивезли понад 900 тонн сміття. Це і будівельне сміття (непридатні уламки перекриттів, які постраждали під час серії пожеж, уламки меблів і устаткування з підвалів), і сміття, що скупчилося в будівлі і на території за десятиліття без належної експлуатації. Роботи з розчищення і вивезення сміття ще тривають. Оскільки роботи проводяться в самому центрі міста, при навантаженні сміття в машини пил збивається водою. 

Також фахівцями проведено фотозйомку інтер'єрів будівлі для фіксації їх стану на початковому етапі реставрації. Всі елементи ліпного декору внутрішніх приміщень, що обвалилися, пічні кахлі та оригінальні цеглини збираються і складуються для зберігання, вивчення і подальшого відновлення при проведенні ремонтно-реставраційних робіт. 


Наступного тижня реставратори розпочнуть роботи для підготовки фундаментів до зміцнення і гідроізоляції. Заплановано також влаштування ліпного цеху для вивчення, зачищення, реставрації та відновлення елементів ліпного декору фасаду. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: