Місто, де зароджувався джаз: життя афроамериканців Нового Орлеану

Місто, де зароджувався джаз: життя афроамериканців Нового Орлеану

«Музика ніколи не покидала ці місця. Вона міцно увійшла в культуру місцевих народностей і проникла в усі аспекти життя - релігію, традиції, освіту»

Фотограф Алексіс Пазумян (Alexis Pazoumian) прожив півроку в Трем-Лаффіте - легендарному районі Нового Орлеана, де зародилася афроамериканська культура, - спостерігаючи за тим, як місцеві жителі справляються з труднощами і проблемами за допомогою музики.

Алексіс Пазумян приїхав в Новий Орлеан в 2015 році - через десять років після руйнівного урагану Катріна, що забрав життя понад 1800 людей і зруйнував сотні тисячі будинків. Протягом шести місяців він спостерігав за життям місцевих жителів. Фотограф помітив в них велику волю до життя, яка допомогла їм пережити страшну трагедію і рухатися далі. За словами Пазумяна, не останню роль в цьому зіграла музика - це був спосіб новоорлеанців «втекти» від ворожої дійсності.

Алексіс Пазумян:

«Музика завжди відігравала важливу роль в Новому Орлеані. В рабовласницькі часи щонеділі на майдані Конго раби танцювали під ритмічні удари барабанів. Пізніше креоли давали концерти на духових інструментах і, самі того не розуміючи, заклали основи для зародження джазу. З тих пір музика ніколи не покидала ці місця. Навпаки, вона міцно увійшла в культуру місцевих народностей і проникла в усі аспекти життя - релігію, традиції, освіту».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: