У Росії визначилися, як будуть поставляти до ЄС газ «Турецьким потоком»

У Росії визначилися, як будуть поставляти до ЄС газ «Турецьким потоком»
 У Болгарію і Сербію газ піде з 2020 року, в Угорщину - з 2021 року і до Словаччини - у другій половині 2022 року

«Газпром» вибрав маршрут постачання газу в Європу по другій нитці «Турецького потоку» через, що пройде через Болгарію, Сербію, Угорщину і Словаччину

Російське ПАТ «Газпром» визначилося з маршрутом поставки газу «Турецьким потоком», що пройде через Болгарію, Сербію, Угорщину і Словаччину, і вже бере участь у процедурі бронювання нових трубопровідних потужностей у цих країнах. Про це повідомляє російська газета «Коммерсант».

«З опублікованих в жовтні-листопаді матеріалів газотранспортних операторів Болгарії, Сербії, Угорщини та Словаччини у межах процедури бронювання їхніх майбутніх потужностей (open season) йдеться, що «Газпром» вибрав маршрут поставок в Європу по другій нитці «Турецького потоку» через ці країни», - пише видання.

Зазначено, що у Болгарію і Сербію газ піде з 2020 року, в Угорщину - з 2021 року і до Словаччини - у другій половині 2022 року.

Повідомляється, що будівництво продовжень «Турецького потоку» «дозволить «Газпрому» вже з 2022 року відмовитися від транзиту через Україну».

Також сказано, що, по суті, це маршрут «Південного потоку», що у ЄС заморозили у 2014 році «під тиском США», але тепер нібито «причепитися до проекту складно», адже підхід «Газпрому», як зазначено, «повністю відповідає законодавству ЄС».

Нагадаємо, «Газпром» завершив будівництво морської частини «Турецького потоку».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: