NASA опублікувало знімки Марсу з незвичними кольорами (фото)

NASA опублікувало знімки Марсу з незвичними кольорами (фото)
NASA показало незвичні фото Червоної планети
Фото з відкритих джерел

Науковці оприлюднили знімки Марсу в нових кольорах

NASA оприлюднило знімки Марсу в абсолютно незвичних кольорах. Планета, яку звикли називати Червоною, на фото – у фіолетово-білих тонах. Втім науковці одразу пояснили, що відбувається і чому Марс набув таких кольорів на знімках. Про це повідомляє ресурс Nature.

Рідкісні знімки фіолетового Марсу

Місія NASA MAVEN зробила дивовижні знімки Марса. Вони були зняті майже у протилежних точках орбіти планети. Метою MAVEN є вивчення верхньої атмосфери планети, іоносфери та взаємодії з Сонцем.

Ультрафіолетовий спектрограф місії вимірює довжини УФ-хвиль, які на цих зображеннях відображаються у хибних кольорах – червоному, зеленому та синьому. Озон в атмосфері виглядає фіолетовим, а хмари блакитними або білими.

Фото Марса, зроблені з протилежних точок планети
Фото Марса, зроблені з протилежних точок планети
Фото: nasa.gov

Зображення ліворуч було зроблено у січні 2023 року, коли Марс був поблизу найдальшої точки від Сонця. Пурпуровий серпанок – це озон, який накопичився під час холодних зимових ночей у північній півкулі.

Зображення праворуч зроблено у липні 2022 року, коли Марс проходив близько до Сонця. Блідо-рожева пляма внизу ліворуч – це глибокий кратер під назвою Аргірський басейн, а біла область біля основи – південна полярна крижана шапка.

Зазначимо, що дані, зібрані MAVEN, допомагають дослідникам дізнатись, як Марс втратив частину своєї атмосфери у минулому.

Читайте також: Новий супутник зняв свою першу світлину Землі з космосу (фото)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: