Новий супутник зняв свою першу світлину Землі з космосу (фото)

Новий супутник зняв свою першу світлину Землі з космосу (фото)
Перша світлина Землі з супутника Flexible Combined
Фото: ESA/Eumetsat

Науковці стверджують, що знімка допоможе розуміти нашу планету краще

Науковці показали перше фото Землі з нового європейського супутника Flexible Combined. На світлині видно Європу, Африку та Атлантику з великим рівнем деталізації.

Це доказ того, що супутник може показувати набагато точніший прогноз погіршення погоди, повідомляє Space.

«Це зображення є чудовим прикладом того, чого може досягнути європейське співробітництво у космосі», – заявила директорка програм спостереження за Землею Європейського космічного агентства ESA Симонетта Челі. 

Науковці стверджують, що знімка допоможе розуміти нашу планету краще.

Ілюстрація супутників Meteosat третього покоління на орбіті
Ілюстрація супутників Meteosat третього покоління на орбіті
Фото: ESA

На фото можна побачити Північну та Західну Європу, Скандинавію, де погода є хмарною. Також Італію та Західні Балкани, де відносно сонячно.

Помітні на світлині і хмарні вихори, що кружляють над Канарськими островами, та сніг, що покриває Альпи. Видно навіть відкладення у воді вздовж узбережжя Італії. 

Як зазначають в ESA, нове зображення набагато чіткіше, ніж з попередніх супутників. 

Телескоп MTG-I1 також провів спостереження за хмарними структурами у високих широтах. Це допоможе синоптикам відстежувати погіршення погоди в цих регіонах земної кулі. Адже рівень деталізації хмар на зображенні дуже важливий для роботи синоптиків.

Система нового супутника, стверджують науковці, створюватиме зображення повного диска Землі кожні 10 хвилин після того, як буде повністю запущена, тобто вчені зможуть отримувати фото частіше, ніж з попередніх пристроїв.

Нагадаємо, французькі науковці вперше виявили, що єдиний природний супутник Землі, Місяць, насправді має тверде ядро, яке складається з заліза. Раніше вважали, що воно рідинне.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: