Отруєння Скрипалів організувала російська шпигунка - Daily Mail

Отруєння Скрипалів організувала російська шпигунка - Daily Mail
Експерти досліджують місце, де було знайдено отруту у Британії

ЗМІ повідомили, що жінка ймовірно очолювала групу з шести осіб, яка займалася отруєнням росіян у Британії

Отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському місті Солсбері організувала група з шести осіб, на чолі якої могла бути жінка з військової розвідки РФ.

Про це повідомляє видання Daily Mail з посиланням на джерело в британській розвідці. 

«Можна вважати, що жінка-офіцер могла бути частиною команди, відіграючи в ній ключову роль», - сказало джерело в розвідці.

Таке припущення виникло після свідчень брата потерпілого після недавнього інциденту з отруєнням в Еймсбері Метью Роулі, який заявив, що місяць тому 45-річний Чарлі Роулі та його партнерка 44-річна Дон Стерджес підібрали в парку флакон із парфумами, в якому була нервово-паралітична речовина, після чого розпорошили її на себе.

Після версії з флаконом для парфумів виникло припущення про те, що в групу з шести осіб, яка здійснила атаку на Сергія і Юлію Скрипалів у Солсбері 4 березня, входила жінка.

У місті Еймсбері графства Вілтшир на півдні Англії 4 липня були виявлені у непритомному стані 45-річний Чарлі Роулі і 44-річна Дон Стерджесс. Обоє перебували в критичному стані через вплив невідомої речовини.

У пари були виявлені симптоми, подібні до тих, що спостерігалися у екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, яких отруїли в місті Солсбері у березні цього року.

Глава Міноборони Британії звинуватив Росію у новому отруєнні «Новачком».

Також відомо, що 44-річна Дон Стерджесс, яка отруїлася «Новачком» в місті Еймсбері в Британії, померла.

Експерти Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) відвідають цього тижня Велику Британію, щоб підтвердити тип отруйної речовини, при взаємодії з яким в Еймсбері наприкінці червня постраждали двоє людей.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: