Стан політичних партій напередодні державного фінансування

Стан політичних партій напередодні державного фінансування

Україна є одним із європейських та світових лідерів за кількістю зареєстрованих політичних партій.

Станом на 26 вересня в Україні зареєстровано 344 діючих політичних партій. Це в кілька разів перевищує показники у інших державах Східної Європи. Для порівняння, у державах, де процес партійного будівництва активно розпочався після розпаду СРСР, зареєстровано значно менше політичних партій. У Польщі – 84, у Словаччині – 56, у Румунії – 124, у Російській Федерації 77, у Молдові – 45, у Латвії – 73, у Литві – 38. Про це повідомив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

"При цьому майже половина всіх українських політичних партій з’явилися за останні три роки. Так, за 8 місяців 2016 року було зареєстровано 41 нову партію; у 2015 році – 79; у 2014 році – 37. Загалом 2015 рік став рекордним для України за кількістю зареєстрованих політичних партій. До цього найбільше партій за один рік було зареєстровано після Помаранчевої революції, у 2005 році – 24 нові партії", - зазначає Кошель.

За його словами, новостворені партії не беруть активну учать у виборах. Зі створених у 2015 році партій, що могли взяти участь в чергових місцевих виборах, лише менше половини висунули кандидатів – 22 партії із 50. Ще вісім політичних сил заявили про своє бажання взяти участь в місцевих виборах, але так і не висунули жодного кандидата
Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції "Стан політичних партій напередодні державного фінансування" за участі Олексія Кошеля, генерального директор Комітету виборців України (КВУ), та  Дениса Рибачка, аналітика КВУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: