Військова прокуратура передала до Міжнародного кримінального суду 500 сторінок про злочини росіян на Донбасі

Військова прокуратура передала до Міжнародного кримінального суду 500 сторінок про злочини росіян на Донбасі
Світлина з відкритих джерел

Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури продовжує фіксувати воєнні злочини та злочини проти людяності на сході України. Протягом двох років Головною військовою прокуратурою до МКС передано 500 сторінок аналітичної інформації про здобуті докази ведення представниками влади та збройних сил РФ агресивної війни проти України. Про це розповів Андріан Алексєєв, прокурор відділу нагляду за додержанням законів та виконанням судових рішень у кримінальному провадженні управління з розслідування злочинів проти основ національної безпеки України Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України, під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Головною військовою прокуратурою налагоджена співпраця з представниками Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) на виконання постанови ВРУ від 4 лютого 2015 року.

«Так впродовж 2016 року по теперішній час Головною військовою прокуратурою до МКС передано 500 сторінок аналітичної інформації про здобуті докази ведення представниками влади та збройних сил РФ агресивної війни проти України, вчинення воєнних злочинів та злочинів проти людяності», - говорить Алексєєв.

На цей час триває вивчення матеріалів щодо ситуації на сході України та в Криму.

«З метою доведення фактів ведення агресивної війни проти України Росією і фінансування тероризму сформовано та передано МЗС та Мінюсту понад 49 томів документальних доказів, які стали в основі доказової бази, що використовується Україною  в міжнародних судових інстанціях», - зазначає прокурор.

Він також нагадав, що за результатами досудового розслідування оголошено підозру за порушення звичаїв війни 12 особам. 8 обвинувальних актів направлено до суду, одна особа засуджена реально. «Повідомлено про підозру ватажку незаконного збройного формування «Сомалі» «днр» Толстих, ватажкунезаконного збройного формування «Всевеликое войско Донское» «лнр» Козіцину (громадянин РФ). Повідомлено про підозру слідчому окремого комендантського полку другого армійського корпусу «лнр» колишньому співробітнику СБУ Корнієвському за фактом застосування тортур та знущання над цивільним наесленням. Оголошено підозру генералу Шадріну Р.О. (РФ) за фактом викрадення цивільних осіб. А також іншим», - повідомив прокурор.

Переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: