Футбольна першість України має повернутись у середині червня

Футбольна першість України має повернутись у середині червня
Вболівальники чекають на повернення футболу
Фото - Іван Вербицький

Компактність українського чемпіонату вперше стане йому у нагоді

Українська асоціація футболу (УФА) розглядає кілька варіантів рестарту чемпіонату.

За найсприятливішого прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації, відновити чемпіонат в УПЛ можна буде 13-14 червня, повідомляє Meta-ratings.com.ua.

Оскільки в УПЛ грає лише 12 клубів - організаторам змагань не доведеться нічого вигадувать і потрібно лише відіграти дев'ять турів, що лишилися, до 10 липня в тижневому циклі ігор.

Також без скорочення буде можливість проведення матчів Кубка України. Там, нагадаємо, лишилося провести півфінали та фінал.

Перед поновленням чемпіонату у клубів буде як мінімум два тижні на підготовку до відновлення поєдинків. Що стосується тренувального процесу, то після 31 травня, коли співвідношення виявлених випадків коронавірусу серед всіх протестованих не змінюватиметься або ж буде триматися в рамках 5%, командам буде дозволено займатися в повноцінних складах без обмежень.

Нагадаємо, що 17 березня березня через пандемію коронавірусу в Україна безстроково призупинили всі футбольні змагання.

УПЛ пішла на вимушену паузу після 23-х зіграних турів. Лідирує в чемпіонаті «Шахтар», в активі якого 59 очок. На другому місці «Зоря» - 36 балів. Стільки ж очок і у київського «Динамо», що йде третім.

До 27 травня УЄФА очікує отримати від національних асоціацій сценарії завершення національних чемпіонатів в своїх країнах. Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко заявив, що Україна не розглядає іншого варіанту, окрім як дограти сезон-2019/20.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: