Кубок світу. Сестри Семеренко потрапили в топ-10 гонки переслідування, Дальмаєр - переможниця

Кубок світу. Сестри Семеренко потрапили в топ-10 гонки переслідування, Дальмаєр - переможниця
Сестри Семеренко. Фото: biathlon.com.ua

Віта Семеренко втратила шанси поборотися за призові місця після трьох промахів

Віта і Валентина Семеренко невдало провели фініш гонки, втративши позиції в топ-6, а перемогу в пасьюті на третьому етапі Кубка світу відсвяткувала Лаура Дальмаєр.

Анастасія Кузьміна, яка стартувала з перевагою в 35 секунд, дала величезну фору суперницям вже на першій стрільбі, пішовши на три кола штрафу. Скористатися осічкою Кузьміної вдалося Лаурі Дальмаєр, яка перехопила лідерство і пішла на друге коло першої.

На наступних двох вогневих рубежах ні Лаура Дальмаєр, ні Кузьміна не помилялися, а на останню стрільбу вони прийшли дуетом лідерів - Лаура випереджала Анастасію на дев'ять секунд.

Німкеня промахнулася останнім пострілом, словачка це побачила, але також не потрапила вирішальним патроном. Лаура Дальмаєр, таким чином, отримала необхідну перевагу, яке втримала на останньому колі і здобула першу гонку в сезоні. Кузьміна в четвертий раз поспіль піднялася на подіум, але в цей раз на друге місце.

До останньої стрільби головним претендентом на бронзу вважалася Віта Семеренко, яка точно пройшла три вогневі рубежі, маючи солідний запас часу. Однак три промахи в ключовий момент позбавили українку шансів навіть поборотися за ТОП-6.

На третьому місці, тим часом, фінішувала італійка Ліза Вітоцці, якій нарешті вдалося закінчити гонку на подіумі.

На останнє коло вище Віти Семеренко вийшла її сестра, Валя, але сил у неї не вистачило. Як і в попередніх стартах, Валя програла кілька позицій на останніх кілометрах, опустившись з шостої на дев'яту сходинку. Обійшла Валю навіть Віта, яка при виході з вогневого рубежу програвала сестрі 12 секунд. Таким чином Віта фінішувала восьмою, а Валя - дев'ятою.

Хороший прогрес продемонстрували Анастасія Меркушина та Олена Підгрушна. Настя піднялася з 45-ї на 28-у позицію, а Олена - з 49-ї на 30-у.

Юлія Джима на старт в пасьюті не вийшла, намагаючись зберегти сили на мас-старт.

Кубок світу з біатлону сезону-2017/18

Етап в Ансі, Франція

Гонка переслідування, жінки

1. Лаура Дальмаєр (0 + 0 + 0 + 1) 30:09.9;
2. Анастасія Кузьміна (3 + 0 + 0 + 1) +14.0;
3. Ліза Віттоцці (1 + 0 + 0 + 0) +31.8;
...
8. Віта Семеренко (0 + 0 + 0 + 3) +1:24.0;
9. Валя Семеренко (0 + 1 + 0 + 0) +1:24.9;
28. Анастасія Меркушина (1 + 1 + 0 + 0) +2:32.2;
30. Олена Підгрушна (0 + 0 + 1 + 0) +2:40.8.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: