У Росії стверджують, що Україна не відмовлялася брати участь в Універсіаді у Красноярську

У Росії стверджують, що Україна не відмовлялася брати участь в Універсіаді у Красноярську
Олег Матицин. Фото РИА Новости

Принаймні, поки що офіційних документів там не отримували

Міжнародна федерація університетського спорту (FISU) не отримувала офіційних документів про відмову України від участі у зимовій Універсіаді-2019 у Красноярську.

Про це заявив президент FISU Олег Матицин.

У середу міністр спорту України Ігор Жданов на своїй сторінці у Facebook розмістив указ про заборону виступу українським спортсменам у будь-яких змаганнях, які проходять на території РФ.

«Ми нічого офіційного не отримували. Як тільки отримаємо офіційну заяву на адресу FISU, тоді якимось чином будемо реагувати», - сказав Матицин.

«Потрібно розглядати причини, але, звичайно, жодної позитивної реакції з нашого боку очікувати складно. Потрібно отримати документи, з'ясувати причини. Україна є повноправним членом FISU. І тоді вже будемо оголошувати офіційну позицію FISU», - додав він.

«Цей захід, незважаючи на те, що він проводиться в Росії, є заходом FISU, тому тут мова йде не тільки про бойкот змагання в Росії, а мова йде про бойкот заходу FISU», - підсумував співрозмовник.

Нагадаємо, 20 нардепів вимагають від Гройсмана та Парубія пояснити, чому на Чемпіонаті світу легкоатлети виступили в «анонімній» формі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: