Українським спортсменам офіційно заборонили брати участь у змаганнях в РФ

Українським спортсменам офіційно заборонили брати участь у змаганнях в РФ

Жданов своїм наказом заборонив українцям брати участь у змаганнях на території Росії

Сьогодні, 14 березня, Міністерство молоді та спорту України видало наказ про заборону участі національних збірних команд України у спортивних заходах на території Російської Федерації. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

«Сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій. Тому я підписав новий наказ - про те, що згідно із нещодавно прийнятим законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», українські спортсмени не братимуть участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ», – зазначив міністр.


.jpg_28.jpg_28

Згідно з наказом забороняється планувати та проводити на території Росії тренувальні збори та брати участь у спортивних змаганнях.

«Змагання в Росії, з оглядом на внутрішню і зовнішню політику цієї держави, є просто небезпечними для наших спортсменів», – написав він.

Ігор Жданов закликав міжнародні федерації не призначати змагань на території Росії:  «Міністерство молоді та спорту та я, як міністр, закликаємо міжнародні федерації не призначати змагань на території країни, де систематично нехтують міжнародним законодавством у сфері спорту, та яка є порушником кодексу ВАДА. Агресори і порушники мають бути вигнаними з арени світового спорту».

Читайте також матеріал «Главкома» Як міністр спорту Жданов та його заступник Гоцул позбавили усю українську збірну Батьківщини

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: