Журналіст з Британії зняв фільм, як Росія «купила» у корумпованої ФІФА чемпіонат світу

Журналіст з Британії зняв фільм, як Росія «купила» у корумпованої ФІФА чемпіонат світу

Документальну стрічку тепер покажуть на українському та британському телеканалах

У Брюсселі відбулася презентація документального розслідування про корупцію у Міжнародній футбольній організації (ФІФА), що дозволила проведення чемпіонату світу з футболу в РФ, яка веде збройну агресію проти України й утримує українських політичних в’язнів.

Найближчим часом фільм «Один Кубок світу з футболу, одна війна, а скільки корупції?» покажуть на одному з українських, а також британських телеканалів, повідомляє Укрінформ.

«Нині в Україні триває війна. Очевидно, що всі у світі розуміють, хто є агресором. І ця країна проводить Кубок світу...» - розповів автор фільму британський журналіст Тім Вайт.

«Як на мене, рішення надати Росії право провести чемпіонат світу з футболу очевидно було корумпованим. Це нині розслідується. І саме про це мій фільм», - додав він.

Вайт зауважив, що добре пам’ятає, як Захід запровадив санкції проти колишнього СРСР і бойкотував московські Олімпійські ігри 1980 року у відповідь на введення радянського військового контингенту до Афганістану.

«Щодо Росії цього зроблено не було. ФІФА повинна була відкликати Кубок світу з цієї країни», - переконаний британський журналіст.

Він припустив: якщо б такі великі футбольні й економічно розвинуті країни, які замовляють великі футбольні телетрансляції, як Іспанія, Велика Британія, Німеччина, Італія, Нідерланди та інші, зайняли єдину позицію та натиснули на ФІФА, то організатор чемпіонату світу ухвалив би правильне рішення.

Нагадаємо, ФІФА не допускає незалежних спостерігачів WADA до допінг-проб учасників Чемпіонату світу з футболу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: