ФІФА не допускає незалежних спостерігачів WADA до допінг-проб учасників Чемпіонату світу з футболу

ФІФА не допускає незалежних спостерігачів WADA до допінг-проб учасників Чемпіонату світу з футболу
Хайо Зеппельт

Агентство WADA не підпускають до аналізів навіть на гарматний постріл

Німецький журналіст Хайо Зеппельт розкритикував Міжнародну федерацію футболу (ФІФА) за організацію допінг-контролю на чемпіонаті світу-2018.

За його словами, справа в тому, що на цьому глобальному спортивному заході в принципі відсутній незалежний допінг-контроль: всі проби на заборонені речовини, взяті у футболістів, перевіряють виключно фахівці ФІФА (організації, до якої давно є маса питань по корупційній частині), а непідкупне і авторитетне всесвітнє антидопінгове агентство WADA не підпускають до аналізів навіть на гарматний постріл.

«У Росії ФІФА нікому не дозволяє заглянути за куліси допінг-контролю, незважаючи на те що на попередніх чемпіонатах світу працювали незалежні спостерігачі WADA. Зараз на турнірі немає зовнішніх і незалежних експертів. Взяття проб, транспортування і тестування зразків – ФІФА все робить самостійно», – заявив  Хайо Зеппельт.

Зазначимо, що нещодавно вболівальники помітили на руці у футболіста російської збірної Артема Дзюби, який забив три голи в матчах ЧС-2018, явно виражений слід від уколу в вену, який міг бути наслідком вживання допінгу.

5543_01Артем Дзюба та слід від уколу

Втім, лікар російської команди Едуард Безуглов тут же виступив з екстреною заявою, в якій пояснив, що у всіх футболістів перед матчами береться внутрішньовенний аналіз крові, щоб відстежувати їх стан здоров'я.

Як відомо, Росія вже припинила виступи на турнірі, програвши у чвертьфіналі збірній Хорватії.

Нагадаємо, після матчу Росія - Хорватія Домагой Віда з Огнєном Вукоєвичем записали відеозвернення зі словами «Слава Україні»Віда отримав попередження від ФІФА.

Після інциденту з Відою та Вукоєвичем українські вболівальники обвалили рейтинг сторінки ФІФА в Facebook.

Негативні оцінки від користувачів з України тривали і в ФІФА, по всій видимості, вирішили прибрати модуль оцінок зі сторінки.

Нагадаємо, що в спортивному світі німецького журналіста Хайо Зеппельта давно вважають справжнім фахівцем по Росії. Саме він написав значну частину розслідувань, підсумком яких стало відсторонення збірної РФ від зимової Олімпіади в південнокорейському Пхьончхані через найбільший в світовій спортивній історії допінговий скандал.

Нагадаємо, після цього російських спортсменів допустили до участі в Іграх-2018 лише під нейтральним прапором.

Нагадаємо, WADA знайшло докази існування держпрограми допінгу в Росії.

Водночас, Мутко погрожував захищати російських спортсменів «до останнього патрону».

Раніше повідомлялося про те, що ФІФА має намір отримати свідчення інформатора Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) щодо допінгу в російському футболі.

Раніше стало відомо, що через дискваліфікацію спортсменів Росія втратила перше місце в медальному заліку Сочі-2014.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: