Чемпіонат світу-2018. Оцінка шансів України та інших європейських збірних перед вирішальними матчами

Чемпіонат світу-2018. Оцінка шансів України та інших європейських збірних перед вирішальними матчами
Україні потрібно брати реванш за поразку в Хорватії, щоб розраховувати на продовження боротьби

Україні варто результативно перемагати хорватів та вболівати за Косово у грі з Ісландією

Європейська частина кваліфікації до Чемпіонату світу 2018 року добігає свого кінця. Вже наступного вівторка, 10 жовтня, завершаться останні матчі групового етапу: стануть відомі всі власники путівок до фінальної частини, а також збірні, які в плей-офф розіграють чотири останні перепустки на головний турнір світу серед національних збірних

Варто зазначити, що найгірша команда з дев'яти, які посядуть другі місця в своїх групах, зійде з дистанції відразу. Інші ж вісім розіб'ються на пари і в листопаді проведуть стикові матчі за системою «вдома та в гостях».

Сьогодні «Главком» оцінить шанси збірних в зоні УЄФА за тур до закінчення групового етапу. Кому і що потрібно зробити для потрапляння на Мундіаль? Доля одних збірних знаходиться в їхніх руках. Іншим ж, в тому числі і Україні, потрібно ще й уважно стежити за перебігом подій в матчах конкурентів.

Регламент при рівності очок між командами в групах:
1. Краща різниця забитих і пропущених м'ячів у всіх матчах.
2. Більша кількість забитих м'ячів.
3. Очні зустрічі: a) набрані очки; b) різниця м'ячів; с) забиті м'ячі; d) голи на виїзді.
4. Очки в заліку «фейр-плей».
5. Жеребкування.

Група A

Світлина: football24.uaСвітлина: football24.ua

10 жовтня: Франція - Білорусь; Люксембург - Болгарія; Нідерланди - Швеція.

В групі А доля першого місця в руках збірної Франції. Їй потрібно вдома обіграти аутсайдерів білорусів та готуватися їхати до Росії в 2018 році. За друге місце йтиме боротьба між збірними Нідерландів та Швеції в очному поєдинку. Однак, господарям доведеться обіграти шведів з різницею в 7 та більше м'ячів, адже вони мають набагато гірший, ніж гості, баланс забитих та пропущених.

Тобто, в Нідерландів є лише теоретичні шанси на потрапляння до плей-офф. Шведам ж, якщо вони хочуть зайняти перше місце в групі, варто перемагати в гостях та розраховувати, що білоруси зможуть відібрати очки у Франції.

Прогноз «Главкома»: 1 місце: Франція, 2 місце: Швеція

Група B

Світлина: football24.uaСвітлина: football24.ua

10 жовтня: Латвія - Андорра; Угорщина - Фарерські острови; Португалія - Швейцарія.

В цій групі боротьба точитиметься лише за перше місце. Португалія вдома буде приймати Швейцарію. Господарів влаштує перемога з будь-яким рахунком, щоб виграти групу. Більш зірковий склад португальців, а також підтримка власних трибун будуть серйозним фактором, який може посприяти загальному успіху Кріштіано Роналдо та його партнерів.

Прогноз «Главкома»: 1 місце: Португалія, 2 місце: Швейцарія

Група С

8 жовтня: Норвегія - Північна Ірландія; Німеччина - Азербайджан; Чехія - Сан-Марино.

В цій групі майже вся боротьба позаду. Збірна Німеччини вже забронювала собі путівку до Росії, а північні ірландці достроково посіли друге місце в групі. При розвитку подій, який інакше, ніж фантастичним і не назвеш, Північна Ірландія може стати найгіршою серед команд, які зайняли друге місце в групі. Однак, ймовірність настання такої події є дуже низькою.

Група D

Світлина: football24.uaСвітлина: football24.ua

9 жовтня: Молдова - Австрія; Сербія - Грузія; Уельс - Ірландія.

В групі D відразу 3 збірні претендують на перше місце. Найкращі шанси на успіх мають серби, які вдома приймають немотивованих турнірною боротьбою грузинів. Однак, в цій групи грузини з 9 матчів відразу 5 зіграли в нічию, тож вони можуть дати бій і сербам. 

Збірні Уельсу та Ірландії в очному поєдинку будуть боротися за друге, а в разі сенсації в Сербії, то й за перше місце в групі. Варто зазначити, що лише перемога дозволить ірландцям піднятися вище третього місця. Однак, нічия також не гарантує потрапляння до плей-офф і Уельсу. Адже валійцям в такому разі доведеться стежити за боротьбою в інших групах.

Прогноз «Главкома»: 1 місце: Сербія, 2 місце: Уельс

Група E

Світлина: football24.uaСвітлина: football24.ua

8 жовтня: Данія - Румунія; Казахстан - Вірменія; Польща - Чорногорія.

Збірна Польща є головним претендентом на поїздку до Росії в групі E. Нічия вдома з чорногорцями залишить наших сусідів на першому місці. Збірній ж Чорногорії, щоб піднятися на другу сходинку, потрібно з великим рахунком перемагати поляків, та сподіватися на домашню поразку збірної Данії.

Прогноз «Главкома»: 1 місце: Польща, 2 місце: Данія

Група F

Світлина football24.uaСвітлина football24.ua

8 жовтня: Литва - Англія; Словаччина - Мальта; Словенія - Шотландія.

Збірна Англії вже святкує своє потрапляння на світовий форум. А от за друге місце точитиметься гостра боротьба відразу між трьома збірними. Словенцями та словакам лише перемоги дозволять піднятися на друге місце, тоді як шотландцям і нічия, за певних розкладів, дозволить потрапити до плей-офф. Однак, саме Шотландія на виїзді, де британці традиційно грають не так сильно, як вдома, буде боротися зі своїм прямим конкурентом словенцями.

Словаччині ж потрібно перемагати мальтійців та чекати на добру звістку (врата очок Шотландією) зі Словенії. Також всім претендентам на другу сходинку варто розуміти, що саме команда з їхньої групи може стати невдахою, яка навіть з другого місця не потрапить в плей-офф.

Прогноз «Главкома»: 1 місце: Англія, 2 місце: Словаччина

Група G

Світлина football24.uaСвітлина football24.ua

9 жовтня: Албанія - Італія; Македонія - Ліхтенштейн; Ізраїль - Іспанія.

В цій групі збірні гратимуть лише за свій престиж. Іспанці вже на Чемпіонаті світу, італійці готуються до плей-офф.

Група H

Світлина: fotball24.uaСвітлина: fotball24.ua

10 жовтня: Естонія - Боснія і Герцеговина; Греція - Гібралтар; Бельгія - Кіпр.

В групі H за друге місце будуть змагатися збірні Греції та Боснії і Герцеговини, однак боротьба тут можлива лише теоретична. Адже греки будуть приймати безнадійного аутсайдера - Гібралтар, який за 9 зіграних матчів пропустив аж 43 м'ячі в свої ворота. 

Прогноз «Главкома»: 1 місце: Бельгія, 2 місце: Греція

Група I

Світлина: football24.uaСвітлина: football24.ua

9 жовтня: Україна - Хорватія; Ісландія - Косово; Фінляндія - Туреччина.

Група збірної України. Наші хлопці, після перемоги в Албанії, тепер мають обіграти хорватів, щоб розраховувати на продовження боротьби. 

Втрата ж очок ісландцями залишає переможцю гри України-Хорватія навіть шанси на першу сходинку в групі. Однак, тоді вже доведеться рахувати різницю забитих і пропущених м'ячів, якщо ісландці здобудуть один заліковий бал. Тому, якщо наші хлопці розраховують зайняти перше місце в групі, їм доведеться не лише вболівати за Косово, а я забивати хорватам на два м'ячі більше, або ж в надрезультативному матчі перемагати їх в один м'яч.

Прогноз «Главкома»: 1 місце: Ісландія, 2 місце: Україна

Найгірша команда, яка займе друге місце в групі

Найгірша команда, з тих, які займуть другі місця в групі, не потрапить до плей-офф. Матчі з командами, які зайняли останні місця в групі в цій таблиці не враховуються.

Збірній Україні така сумна доля, як не потрапляння до плей-офф з другого місця, не загрожує, адже в разі перемоги над хорватами, ми, як мінімум обійдемо збірну Греції.

Варто зазначити, що команда з групи G та збірна Італії гарантували собі місце в плей-офф.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: