Леоненко: Суркіси – аматори-президенти, і люди дізнаються, що таке «Динамо» насправді

Леоненко: Суркіси – аматори-президенти, і люди дізнаються, що таке «Динамо» насправді
Віктор Леоненко

Відомий український футбольний експерт повідомив, що зовсім скоро випустить власну книгу, у якій багато про що стане відомо

Колишній футболіст «Динамо» Віктор Леоненко розповів ведучій програми «Моя гра» Аллі Бублій про те, що от-от має випустити власну книгу, у якій його знайомі розкажуть про нього.

Також експерт поділився думками про те, що псує сучасних футболістів, і як люди реагують на його критику, чому не хоче стати футбольним тренером, чому насправді Ігор і Григорій Суркіси – це президенти-аматори та багато інше.

Про власну книгу

«Довго писав. По-перше, не поспішав. По-друге, вона не про «Леоненко - Д'Артаньян, а всі інші – бовдури». Там якраз йдуть опитування, інтерв'ю. Героїв багато, чоловік 20, може, 30. Дем'яненко, Бессонов та інші. І всі говорять про мене. Сказав, щоб говорили те, що є. Буває, «солодка» виходить книга, і ти просто взяв її і викинув. І якщо вона такою і буде, то я так цілком можу зробити», - розпочав він.

«У книзі багато підказок і футболістам, і тренерам, і президентам. І плюс, думаю, люди дізнаються, що таке Суркіси, та що таке «Динамо» насправді. Поки є дві або три назви. Наприклад, мені спало на думку «Щасливий невдаха». Чому «невдаха»? Тому, що мені здається, я міг ще багатьох людей порадувати. А чому не вдалося? Це у Суркісів запитати потрібно», - додав Леоненко.

Про те, що Суркіси ображені на нього

«Я їх пробачив, і давно про це говорю. А від них нічого хорошого не бачу та не чую. Вони то продають, то не продають. До Маріуполя то поїхали, то не поїхали. Всі туди поїхали, а «Динамо» – ні. Напевно, тому що аматори-президенти. Один почесний, інший – чинний», - зауважив футбольний експерт.

«Куди Суркіси мене не продали? Та багато куди. Якщо Ігоря Михайловича слухати, то пропозицій у мене взагалі не було. А їх багато було. Напевно, штук 20. Я вже давним-давно міг виграти чемпіонат Німеччини», - продовжив екс-гравець київського клубу.

Про відносини з Валерієм Лобановським

«Чому я не заграв при Лобановському? Я повинен був забивати два, щоб потрапляти до складу. Я йому сказав: «Давай хоча б одну гольову?». Так, до Лобановського звертався «на ти». А що? Я з усіма намагаюсь «на ти». Мені здається, це зближує. Зараз я б з ним із задоволенням посперечався. Тому що тренер дає завдання, а далі ти все робиш сам. Характер, звичайно ж, допомагав мені у кар’єрі. Я ніколи не заглиблювався у себе та не ображався», - пояснив Леоненко.

643_02

Віктор Леоненко

Про те, що йому не дзвонять футболісти після критики, та розмови з Ребровим і Хацкевичем

«Хлопці як раз таки повинні дзвонити. Мені не дзвонять. Але сьогодні динамівські хлопці, наприклад, повинні дзвонити Безсонову, Трошкіну. Але навіщо? «Я ж багатий, я все вмію і все знаю». Звичайно, гроші зіпсували футболістів. Гроші та мізки. Гроші псують більшість, 90 відсотків людей. Я, мабуть, потрапив у ті інші 10 відсотків. Мене не зіпсувало нічого. Таких багато людей, вони нормальні. Але не можу конкретно сказати», - поділився думкою він.

«Я Реброва не критикував, коли він був тренером, а просто говорив, що неправильно. Я йому казав, чому так і так. Я не під столом це розповідав, а казав в обличчя, дзвонив і годину з ним розмовляв. Хацкевич говорить те, що є, мені нема чого сказати. А Ребров постійно щось вигадував. Я дружу з усіма, з ким грав. Але, будь ласка, говори те, що є, а не те, що хтось хоче чути», - зазначив експерт.

Про те, чому не хоче ставати тренером

«Навіщо мені тренувати? Я потренував міську прокуратуру, мені вистачило. Тим більше, з моїм характером. Така робота не сподобалася. Мене попросив друг. Для мене бути тренером – це знати, коли у тебе соплі, хто у тебе дружина, хто у тебе батьки, хто діти. Сьогодні футболістів якщо насварив, все – ми втратили людину. Найголовніше – мені не цікавий результат, мені цікава гра. Чи я боюся труднощів? Ні, я просто не хочу швидко постаріти. Я стільки вже пройшов. Я втомився більше морально, ніж фізично», - пояснив Леоненко.

Про те, чи подавав поганий приклад молодим динамівцям у 90-х роках

«Ні, звичайно. Я взагалі практично не спілкувався Андрієм Шевченком. Він жив на Оболоні та молодий був. Я йому допомагав тільки тим, що робив на полі. Я багато дав і йому, і Реброву, і Хацкевичу, і Белькевичу. Будь-яка нормальна футболіст дивиться на лідера. Лідер курить? І що? Я порушую закон, або що? Шевченка я не змушував курити. Він навіть у мене вдома жодного разу не був», - розповів він.

Про те, чи зможе «Динамо» обійти «Шахтар» у чемпіонаті

«Динамо» і в наступному, і через два сезони не зможе обійти «Шахтар». По грі не зможе. Наразі «Шахтар» сильніший на голову. Це що, для когось новина?» - риторично закінчив експерт.

За матеріалами сайту каналів «Футбол 1 / 2»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: