Ліга чемпіонів. «Шахтар» - «Манчестер Сіті» - 0:3. Чемпіон Англії декласував чемпіона України

Ліга чемпіонів. «Шахтар» - «Манчестер Сіті» - 0:3. Чемпіон Англії декласував чемпіона України
Фото: twitter.com/fcshakhtar

«Гірники» зазнали розгромної поразки у матчі Ліги чемпіонів у Харкові

Донецький «Шахтар» зіткнувся із серйозними кадровими проблемами напередодні зустрічі 3-го туру Ліги чемпіонів з «Манчестер Сіті». Отримали ушкодження та пропускали матч у Харкові лідери команди Паулу Фонсеки – Тайсон і Марлос. Крім того, під питанням була участь Ісмаїлі, та все ж він з’явився з перших хвилин. Також отримали шанси зіграти проти дуже сильного суперника Коваленко, Веллінгтон Нем, Фернандо та Майкон.

Звичайно, ніхто не очікував від «Шахтаря» гри на зустрічних курсах з підопічними Хосепа Гвардіоли. Фонсеці чимало потрібно було подумати, щоб вирішити, як стримати атакувальних футболістів «Сіті», і як організовувати контратаки, щоб створювати проблеми захисту гостей, яким у цей вечір не допомагав Зінченко. Олександр прилетів зі своєю командою у Харків, але навіть не потрапив до заявки.

Уже у стартові 15 хвилин Андрію П'ятову довелося чимало попрацювати. Спочатку він відбив м’яч у ближньому куті після хитрого розіграшу кутового, а за декілька хвилин виграв дуель у Габріела Жезуса, який на швидкості майже втік від захисників. Воротар «гірників» вчасно вийшов з воріт і не дав себе обіграти. «Гірники» лише  ближче до середини тайму створили момент біля воріт «містян». Після подачі кутового Майкон двічі поспіль потужно пробивав, але двічі захисники блокували.

І відразу після цього епізоду «Шахтар» ледь не пропустив. «Сіті» вдалася надзвичайно швидка контратака, і Махрез зобов’язаний був забивати, однак не влучив у дальній кут воріт. А через хвилину рятівником господарів став Ракицький. Все той же Махрез з 13-ти метрів переграв переграв П’ятова, проте там далі, ближче до лінії воріт, перебував Ярослав, який і виніс м’яч.

«Манчестер Сіті» продовжував потужно атакувати, притиснувши «Шахтар» і не даючи жодних шансів вийти у контрнаступи. Чергова подача з флангу завершилася ударом головою Давида Сільви – цього разу за господарів поля зіграла стійка. Та все ж «містяни» свого досягли. На 30-й хвилині м’яч підскочив у штрафному майданчику «помаранчево-чорних», чим скористався капітан команди Сільва, з лету пробивши повз П’ятова. Минуло п’ять хвилин, і на табло вже горів рахунок 0:2. Захисники втратили Ляпорта під час подачі від кутового прапорця, і той спокійно пробив у верхній кут.

Після цього підопічні Гвардіоли заспокоїлися – потрібний результат було здобуто. При всій повазі до «Шахтаря» та статусу домашньої гри, не вірилося, що «помаранчево-чорні» зможуть переломити хід зустрічі. Так, в окремих епізодах комбінаційні дії їм вдавалися, але було очевидно, що катастрофічно не вистачає дуету лідерів, про що вже згадувалося на початку звіту.

dqojiwnx4aaqt1w

Фото взяте з twitter.com/fcshakhtar

Португальський наставник спробував струсонути своїх підопічних у перерві, але однак, як і у першому таймі, основна загроза воротам Едерсона надходила після стандартів. Незвично чимало подач від кута поля у цей вечір виконав Ракицький. Та це пояснюється відсутністю Марлоса з Тайсоном. Натомість, шляхом передач знайти Мораеса його партнери по команді не могли. Жуніор взагалі був непомітний – так його прикрила оборона гостей.

Футболісти «Шахтаря» старалися розтягнути оборону гостей, як тільки могли, проте ті компактно та безпомилково діяли. А на 71-й хвилині стало зрозуміло, що донеччанам не вдасться уникнути розгрому. Усе почалося з обрізки Алана Патріка на половині поля «Манчестер Сіті», а завершилося більярдним ударом Бернарду Сілви – від стійки м’яч опинився за лінією. Зауважимо, що португалець вийшов на поле буквально за хвилину до свого голу.

Хвилини, що залишалися до фінального свистка, можна охарактеризувати однією фразою: «одні не хотіли, інші не могли». Хоча «Шахтар» все ж мав хороший момент для взяття воріт, проте Фернандо не влучив у рамку воріт із вигідної позиції. А потім був ще й удар Мораеса на останній секунді матчі після розіграшу штрафного, однак Едерсон впорався.

Таким чином, «Манчестер Сіті» розгромив «Шахтар» та очолив групу, маючи шість очок. «Гоффенгайм» у паралельному матчі на останніх хвилинах вирвав нічию у «Ліона». Отож, французи мають п’ять балів, а у «гірників» і німецького клубу – по два. Підопічні Фонсеки все ще продовжують боротьбу за путівку у плей-офф, незважаючи на поразку від «містян».

Ліга чемпіонів з футболу

Матч 3-го туру

«Шахтар» (Донецьк, Україна) – «Манчестер Сіті» (Англія) – 0:3 (0:2)

Голи: 0:1 – Давид Сільва (30), 0:2 – Ляпорт (35), 0:3 – Бернарду Сілва (71)

«Шахтар»: П’ятов, Кривцов, Степаненко, Жуніор Мораес, Матвієнко, Веллінгтон Нем (Болбат, 69), Майкон, Ісмаїлі, Ракицький, Коваленко (Алан Патрік, 62), Фернандо (Дентіньо, 84).

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Стоунз (Вокер, 80), Стерлінг, Ляпорт, де Брeйне (Бернарду Сілва, 69), Давид Сільва, Б. Менді, Фернандіньо, Махрез, Отаменді, Габріел Жезус (Фоден, 88).

Попередження: Кривцов (87), Отаменді (90+4).

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: