Мирон Маркевич: Збірна не вийшла на ЧС-2018, але обнадіює, що команда билася до кінця

Мирон Маркевич: Збірна не вийшла на ЧС-2018, але обнадіює, що команда билася до кінця
Мирон Маркевич

На думку фахівця, основна проблема команди Андрія Шевченка – відсутність хороших нападників

Своєю думкою про підсумки виступу збірної України у кваліфікаційному турнірі до Чемпіонату світу 2018 року поділився глава комітету національних збірних країни Мирон Маркевич.

Також Мирон Богданович розповів про поточний стан справ вітчизняної «молодіжки» у відборі Євро-2019.

Як відомо, збірна України програла Хорватії у вирішальному поєдинку відбору ЧС-2018 і не їде у Росію.

Але при цьому Андрій Шевченко і надалі тренуватиме збірну України з футболу.

Про гру збірної України

«Якщо команда не вийшла з групи, значить, результат не можна назвати позитивним. Але обнадіює, що збірна билася до кінця. Та й у наступні турніри я дивлюся з оптимізмом», - сказав він.

«Команда потихеньку виходить на новий рівень. Принаймні, футболісти намагалися тримати м'яч, не били куди попало. У минулому відборі часом «синьо-жовті» виглядали солідно. Правда, цілісна картина гри була тільки у домашній зустрічі з Туреччиною. У деяких поєдинках команда добре виглядала в одному з таймів. Але цього поки недостатньо, щоб перебувати серед кращих збірних світу. Є куди рости», - додав фахівець.

Про причини невиходу на Чемпіонат світу-2018

«У чому причина? У відсутності класних нападників. У «Динамо» на перших ролях Мбокані та Мораес, у «Шахтарі» - Феррейра, у «Зорі» - Юрі. Коли команда намагається контролювати м'яч, без класного форварда ККД виходить на порядок нижче. Кравець і Бєсєдін переважно виходять на заміни, Селезньов у Туреччині себе не проявляє», - зауважив Маркевич.

«Молодих поки немає. Втім, є надія, що до наступних офіційних матчів проблему вдасться вирішити», - додав він.

Про поразку від збірної Хорватії

«Непереможних команд не існує. Але я досі не можу зрозуміти, що сталося зі збірною України після перерви у заключному матчі групового турніру з «картатими», адже у першій 45-хвилинці гра підопічних Шевченка вселяла оптимізм», - пояснив фахівець.

miron-markevich-pessimistichno-otozvalsja-o-buduschem-dnepra_rect_5bafd63c1768c2035db7f40875ca7fe2

Про лідерів команди та товариський матч зі Словаччиною

«Трійка найкращих? Андрій П’ятов, Тарас Степаненко, і по півбала віддам Андрію Ярмоленку та Євгену Коноплянці. Все-таки наші лідери, я маю на увазі Ярмоленка та Коноплянку, у найскладніших ситуаціях повинні вміти вирішувати результат матчу. Шкода, що цього не сталося», - зазначив Маркевич.

«Матч зі Словаччиною вдався. Але, на жаль, це був всього лише контрольний поєдинок. Мені сподобалися злагоджені дії колективу. Причому був проявлений характер, що у майбутньому обов'язково стане у нагоді», - продовжив він.

«Дуже важливо, щоб до початку турніру Ліги націй збірна провела кілька спарингів, щоб «обкатати» склад. Знову-таки, подивитися на молодь, адже за 10-20 хвилин товариського матчу складно зробити далекосяжні висновки», - зауважив фахівець.

Про молодіжну збірну

«Змагатися з Англією, Нідерландами, Шотландією дуже непросто. Проте у поєдинку з англійцями потрібно було брати очки, адже у розташування дружини Олександра Головка прибуло солідне підсилення з головної команди країни. Але футболісти, на яких покладалася найбільша надія, особливо нічим себе не проявили» - резюмував він.

«Якщо говорити про перспективу, то є молоді хлопці, які у майбутньому можуть вирости у хороших майстрів», - підсумував Мирон Богданович.

За матеріалами zbirna.com

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: