Збірна України програла Хорватії у вирішальному поєдинку відбору ЧС-2018 і не їде у Росію

Збірна України програла Хорватії у вирішальному поєдинку відбору ЧС-2018 і не їде у Росію

Українська збірна так і не навчилася грати вирішальні матчі

У понеділок, дев'ятого жовтня, в Києві, на НСК «Олімпійський» відбувся матч заключного, 10-го туру кваліфікації чемпіонату світу-2018 в групі I. Збірна України в домашньому поєдинку, який наші вболівальники прозвали фінальним матчем відбору, поступилася національній команді Хорватії. Українська збітра навіть мала теоретичні шанси вийти з першого місця, але сподіватися на провал Ісландії у матчі з явним аутсайдером Косовом було марною справою.

Після нервової перемоги над косоварами у дев'ятому турі, нашій команді залишився лише один, але великий крок, втім, клас и досвід футболістів збірної Хорватії виявився вищим. Починалося для нашої команди все доволі непогано, підопічні Шевченка нічим не поступалися супернику, а десь навіть його перегравали, створивши значно більше нагод для взяття воріт.

.jpg_28Фото: Главком

Втім, перший доволі небезпечний момент стався тільки на 24-й хвилині, коли Ярослав Ракицький після невдалої подачі від Євгена Коноплянки першим опинився на підборі і з метрів 20-ти потужно розрядив свою гармату - Субашич загрозу нівелював, але ледь не випустив м'яч у власні ворота.

На 32-й хвилині міг забивати вже Коноплянка, однак післся навісу від Ярмоленка він дивом не зміг влучити у ворота з близької відстані. Ще через чотири хвилини здалеку пробивав Степаненко, але точно в руки Субашичу. Під перерву збірна України таки відійшла в оборону, а хорвати у свою чергу почали натискати. За дві хвилини до перерви близько трьох навісів пройшло в наш карний майданчик, але захисники зі своєю роботою впоралися.

За підсумками першого тайму Україна перевершила Хорватію за всіма статистичними показниками, показала доволі сильну гру, однак забити так і не змогла. Другий тайм розпочався доволі спокійно, а у тренери у свою чергу не стали робити зміни у перерві.

Гра дещо заспокоїлася, команди фактично не доходили до чужих воріт. Втім, ближче до середини тайму хорвати таки додали у швидкості, а на 62-й хвилині і взагалі відкрили рахунок: Модрич виконав навіс у карний, де Ярослав Ракицький вибив м'яч. На підборі виявився все той же Модрич, який з другої спроби таки знайшов адресата в обличчі Крмарича, який відправив головою м'яч у сітку воріт П'ятова.

Збірній України потрібно було вже забивати двічі. Команда Шевченка почала дещо поспішати, і в підсумку вже через вісім хвилин пропустила другий гол: дубль Крамарича після гольової передачі від Ракітича..На 73-й хвилині збірна України втратила гарну нагоду скоротити відставання, однак Ярмоленко після класної подачі від Коноплянки не зміг влучити по м'ячу.

Здавалося, що на другий тайм вийшла зовсім інша збірна України, команда не змогла реалізувати свою перевагу у першому таймі, і зовсім зникла у другому, особливо після першого голу. Можемо лише констатувати, що українська збірна так і не навчилася грати вирішальні матчі. Рахунок на табло більше не змінювався - 2:0 на користь Хорватії, а наша команда, на жаль, завершує боротьбу за вихід на чемпіонат світу-2018.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

Кваліфікаційний етап у Європі

Група I

Україна - Хорватія 0:2 (0:0)

Голи: 0:1 - Крамарич (62), 0:2 - Крамарич (70)

Україна: П'ятов, Хачеріді, Ракицький, Матвієнко, Марлос (Бєсєдін, 78), Ротань (Сидорчук, 69), Коноплянка, Гармаш (Коваленко, 66), Ярмоленко, Степаненко, Караваєв

Хорватія: Субашич, Ловрен, Врсалько (Піварич, 86), Віда, Мітрович, Ракитич, Бадель, Модрич, Перишич, Манджукич (Рог, 90), Крамарич (Пашалич, 88)

Попередження: Степаненко (60), Ротань (64)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: