Невдалий албанський вояж: «Динамо» несподівано програло у Лізі Європі аутсайдеру

Невдалий албанський вояж: «Динамо» несподівано програло у Лізі Європі аутсайдеру
Фото ФК «Динамо»

Кияни вели у рахунку у поєдинку зі «Скендербеу» 1:0, але поступилися 2:3

Київське «Динамо» вже забезпечило собі путівку у плей-офф Ліги Європи, тому до Албанії вирушало у піднесеному настрої. Тим більше, вдалося скоротити відставання від «Шахтаря» у чемпіонаті України. Тепер, аби застовпити за собою перше місце у групі за тур до завершення цього етапу, «біло-сині» мали виграти у «Скендербеу».

Але насправді підопічним Олександра Хацкевича могло вистачити і нічиєї, навіть більше – поразки. Головним було, щоб у паралельному матчі «Партизан» вдома не виграв у «Янг Бойз». І кияни спокійно могли награвати молодь в останньому турі групового етапу. Та вийшло по-іншому...

В Ельбасані, де «Скендербеу» проводить домашні поєдинки єврокубків, суперники розпочали матч без розвідки. Уже у дебюті поєдинку Шепелєв потужно пробивав з-за меж штрафного майданчика після не зовсім вдалої подачі з кутового, та Шехі зумів відбити м’яч кулаками. Господарі, натомість, відповіли цілої серією кутових, з подачами з яких, втім, впевнено впоралися і захисники киян, і воротар. Та і якщо брати загалом, то у перші хвилин десять ініціативою володіли футболісти «Скендербеу».

Проте, на 16-й хвилині у рахунку повело саме «Динамо». Швидка разюча контратака завершувалася пасом Бєсєдіна у центр на Циганкова, який віддав на інший фланг, правий, на Морозюка. Микола не став бити із вигідної позиції, а віддав на лінію воротарської точно на все того ж Циганкова, який відразу почав рух на вістря атаки після свого пасу. Арбітри офсайду не зафіксували, і Віктор спокійно переправив м’яч у пусті ворота.

Щоправда, раділи кияни недовго – через дві хвилини Ліляй наважився на дальній удар. М’яч зачепив Хачеріді, і після рикошету залетів у лівий від Бущана кут воріт. Воротар такого повороту подій не очікував, тому зреагувати на політ м’яча не зумів. Позаду не було ще і половини тайму, а на табло вже горіли цифри 1:1.

Надалі продовжувалася здебільшого рівна гра, хоча «біло-сині» більше тримали м’яч. Зауважимо, що команди за перші півгодини здобули чимало кутових. Після чергового з них Мораес з двох метрів переправляв м’яч у сітку воріт «Скендербеу», але цього разу боковий арбітр прапорець підняв, і головний суддя взяття воріт не зафіксував.

Під кінець тайму у «Динамо» було відразу кілька нагод, аби вийти вперед. Спочатку Морозюку зовсім трішки не вистачило, коли після його удару м’яч після рикошету пролетів повз стійку. Після подачі кутового Бєсєдін головою пробивав, але не влучив у ствір воріт. А на 39-й хвилині тільки каркас воріт прийшов на допомогу Шехі після прицільного удару Мораеса з близької відстані. Та незважаючи на перевагу, на перерву «біло-сині» пішли за нічийного рахунку.

1511476980

Фото ФК «Динамо»

Зважаючи на гру киян, шоком став пропущений «Динамо» на 52-й хвилині гол. Після розіграшу штрафного Міці з лівого флангу подав на дальню стійку, де Сове скинув точно у центр на Аденії, якого втратили захисники, і який спокійно переправив м’яч у сітку з кількох метрів. Повтор чіткої відповіді на те, чи був офсайд у нападника, не дав. А справжнім шоком стала контратака «Скендербеу» на 56-й хвилині. Повний провал у захисті завершився виходом один на один, і Сове розібрався з Бущаном, забивши у вже порожні ворота.

За такого рахунку від Хацкевича всі очікували підсилення гри у нападі. Але наставник «Динамо» вирішив по-своєму – він випустив молодих Шапаренка та Русина. Запитань до наставника не було б, якби він дав дебютувати цим виконавцям за переможного рахунку. Але аж ніяк не тоді, коли команда програє 1:3, і їй будь-що потрібно відіграватися. Просто не має права такий клуб як «Динамо» програвати ось таким чином. І нехай це матч, який нічого фактично не вирішує.

Ці заміни, в купі з чи то нерозумінням, як потрібно атакувати, чи небажанням атакувати, призвели до того, що у київської команди було лише кілька нагод попереду за ті півгодини основного часу, які залишалися. Але назвати їх небезпечними не доводиться. Хачеріді після подачі з кутового не зумів прицільно пробити, а з ударом Циганкова впорався Шехі.

І лише на останніх хвилинах динамівці показали зуби. Спочатку, швидко розігравши штрафний, Русин провів дебютний гол у єврокубках. Арбітр компенсував п’ять хвилин, тому у киян було достатньо часу, аби вирвати нічию. І на останній компенсованій хвилині Кадар головою пробивав після подачі зі штрафного. М’яч зовсім трішки розминувся зі стійкою, а Мораес не встиг замкнути цю спробу Тамаша.

beg_2007

Фото ФК «Динамо»

Воротар господарів вибив м'яч, і арбітр зустрічі дав фінальний свисток, який зафіксував несподівану поразку «Динамо» в Албанії. На щастя, це нічого не змінює у турнірній таблиці. Киянам достатньо не програти в останньому турі «Партизану», щоб зберегти за собою першу сходинку.

Ліга Європи з футболу

Матч 5-го туру

«Скендербеу» (Албанія) – «Динамо» (Київ, Україна) – 3:2 (1:1)

Голи: 0:1 – Циганков (16), 1:1 – Ліляй (18), 2:1 – Аденії (52), 3:1 – Сове (56), 3:2 – Русин (90)

«Скендербеу»: Шехі, Міці, Аліті, Гавазай (Таку, 72), Музака, Османі (Німага, 70), Вангелі, Радаш, Аденії, Ліляй, Сове (Діта, 90)

«Динамо»: Бущан, Шепелєв, Морозюк, Мораес, Циганков, Корзун (Шапаренко, 60), Пиварич, Хачеріді, Бєсєдін, Кадар, Кендзьора (Русин, 71)

Попередження: Радаш (78), Аденії (90+2), Бущан (90+3)

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: