«Динамо» у Лізі Європи показало, як не треба опускати руки навіть за рахунку 0:2

«Динамо» у Лізі Європи показало, як не треба опускати руки навіть за рахунку 0:2

«Партизан» не зумів втримати переможний рахунок, який здобув у першому таймі

Не кожен день опиняєшся у тій ситуації, у якій опинилося київське «Динамо» в останніх матчах. Справа у тому, що столичні футболісти спочатку грали без уболівальників у Києві у матчі чемпіонату з рівненським «Вересом», а вже через чотири дні на них чекала ще одна гра без глядачів - тепер уже у Лізі Європи у Белграді. Таке покарання «Партизан» отримав за неналежну поведінку своїх прихильників на одному з попередніх поєдинків.

І якщо після матчу з «Вересом» білоруський тренер «Динамо» Олександр Хацкевич казав, що не розуміє, кому потрібен футбол в Україні без глядачів, то цього разу, напевне, він був дещо задоволений. Гаряча та шалена підтримка фанатів «Партизана» відома фактично на весь світ. Та тільки не у цьому поєдинку, як вирішив УЄФА, і белградська команда втрачала непогану перевагу власного поля. Як виявилося, це були лише здогадки.

Команди почали поєдинок за рівної боротьби з невеликою перевагою «Партизана», який, незважаючи на відсутність глядачів, хотів показати, що саме він є господарем зустрічі. Кияни ж чомусь нервували, втрачаючи м’ячі у простих ситуаціях та віддаючи неточні передачі вперед.

«Динамо» прийшло у себе ближче до середини тайму. Циганков нагадав про свою присутність на полі ударом здалеку, з яким впорався воротар суперника Стойкович. А на 24-й хвилині українська команда мала відкривати рахунок. Гонсалес отримав м’яч безпосередньо перед воротами, уникнувши опіки. Та Дерліс чомусь почав щось видумувати, й у підсумку голкіпер господарів вдало вийшов з воріт і заблокував удар.

А далі відбулося незрозуміле та неймовірне. Захисту «Динамо» ніби хтось наврочив. Спочатку Віда та Кендзьора привезли гол після помилок на правому фланзі оборони. Тавамба без надзусиль відтіснив Домагоя у штрафному майданчику та віддав під удар вільному партнеру, яким виявився Ожегович. А через сім хвилин уже сам Тавамба пошив у дурні Кадара та весь захист «біло-синіх», вийшов на рандеву із Ковалем і зробив рахунок 2:0 на користь сербської команди...

tmt_fkp-dkijev-93901-min

Олександру Хацкевичу потрібно було щось змінювати, потрібно було знайти якісь слова. Ті самі слова, які він віднайшов у перерві матчу 1-го туру у Києві проти «Скендербеу». Проте, нічого надзвичайно не відбулося на стартових хвилинах другого тайму. І виходи Мораеса та Бєсєдіна (замість Циганкова та Кравця) нічого особливо не змінили. «Партизан» виглядав краще, добре діючи у захисті.

Тривало це все поки кияни не здобули право на небезпечний штрафний. Сміливість виконати цей удар взяв на себе Піварич, і після його спроби гравець «Партизана» рукою зупинив політ м’яча. Арбітр без вагань вказав на 11-метрову позначку, з якої не промахнувся Мораес, скоротивши рахунок.

Мораес на цьому не заспокоївся, нав’язуючи на вістрі атаки боротьбу суперникам. На 64-й хвилині бразилець здобув непоганий штрафний, після якого головою під поперечку пробив Віда. На заваді тільки став ворота «Партизана», який перевів м’яч на кутовий. Але буквально через кілька хвилин і Стойкович нічим не зміг допомогти, коли Буяльський замкнув простріл Бєсєдіна з флангу. І «Динамо» зуміло вирівняти гру - 2:2.

Віце-чемпіон України на цьому не заспокоївся, і на 72-й хвилині мав взагалі повести у рахунку. Бєсєдін обікрав захисника, після чого вийшла атака 2 в 2, але Артем у відповідальний момент відпустив задалеко м’яч, тому не зумів віддати на вільного Мораеса.

У певний момент промайнула думка, що нічиєї у цьому протистоянні не буде. «Динамо» пресингувало господарів, намагалося віднайти вільні зони, при цьому інколи провалюючись у захисті. Якщо брати до уваги моменти, то саме кияни були ближчими до третього голу.

Стойкович у красивому стрибку витягнув удар здалеку від Гармаша. А на 84-й хвилині і він не допоміг - за «Партизан» зіграла стійка після удару Буяльського. Але на правильній позиції у цьому моментів знаходився Мораес, який і добив м’яч у ворота - 3:2.

«Партизан» побіг відіграватися, але вже було пізно. Кияни спокійно відбилися, здобувши другу вольову перемогу у груповому етапі Ліги Європи. Після цієї звитяги кияни справді довели, що саме вони є головним претендентом на перше місце у групі. Залишається тільки одне запитання: чому не можна грати увесь поєдинок так, як у другому таймі. І це вже повторюється у другому матчі Ліги Європи поспіль...

tmt_fkp-dkijev-95401-min

Ліга Європи з футболу

Матч 2-го туру

«Партизан» (Сербія) - «Динамо» (Київ, Україна) - 2:3 (2:0)

Голи: 1:0 - Ожегович (35), 2:0 - Тавамба (42), 2:1 - Мораес (54, пен), 2:2 - Буяльський (68), 2:3 - Мораес (84)

«Партизан»: Стойкович, Мілетич, Вулічевич, Остоїч, Більєр, Радін, Мілетич, Янкович, Сума (Пантич, 75), Тавамба, Ожегович (Йованович, 79)

«Динамо»: Коваль, Віда, Кендзьора, Кадар, Піварич, Циганков (Мораес, 46), Буяльський, Сидорчук, Гонсалес (Морозюк, 90+1), Гармаш, Кравець (Бєсєдін, 46)

Попередження: Кравець (29), Янкович (47), Більєр (63), Буяльський (79), Тавамба (83)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: