Вони не поїдуть в гості до Путіна. Найсильніші футбольні збірні, які пропустять Чемпіонат світу-2018

Вони не поїдуть в гості до Путіна. Найсильніші футбольні збірні, які пропустять Чемпіонат світу-2018

«Главком» не залишив без уваги команди, які пропустять світову першість

У четвер, 16 листопада 2017 року, стали відомі всі 32 національні збірні, які зіграють на футбольному Чемпіонаті світу-2018 на полях Росії. Боротьба за вихід у фінальну стадію, як і очікувалося, вийшла дуже запеклою, а у фінальну частину у підсумку не потрапило доволі багато потужних збірних.

Сенсації переважно траплялися у європейському відборі, хоча не обійшлося без несподіванок на інших континентах.

«Главком» вирішив перерахувати найсильніші збірні, які не потрапили на Чемпіонат світу 2018-го року.

Італія (15-е місце у рейтингу ФІФА станом на 16 жовтня)

Збірна Італії – одна з найсильніших світових футбольних збірних за кількістю титулів чемпіонів світу, поступається тільки збірній Бразилії: в активі італійців чотири перемоги на Чемпіонатах світу (1934, 1938, 1982 і 2006).

Італія – перша європейська команда, яка перемогла на Чемпіонаті світу та перша команда, якій вдалося захистити титул (згодом це вдалося повторити тільки бразильцям у 1958 та 1962 роках). Також в активі італійців на Чемпіонатах світу два срібла (1970, 1994) та одна бронза (1990).

Італійці на груповій стадії кваліфікації грали у групі G, де компанію їм склали збірні Іспанії, Албанії, Ізраїлю, Македонії та Ліхтенштейну. Звісно, що головна боротьба за пряму путівку розгорнулася саме між італійцями та іспанцями, однак другі ударно провели весь груповий етап (дев'ять перемог та одна нічия) та обійшли підопічних Вентури на п'ять очок.

Італія, у свою чергу, здобула сім перемог, два матчі звела внічию й один програла – саме іспанцям. Також непотрібною стала нічия з Македонією. У підсумку Італія з другого місця потрапила у стикові матчі, де сенсаційно вилетіла від збірної Швеції. Перший матч у гостях італійці програли 0:1, а у матчі-відповідь за підтримки рідних вболівальників так і не змогли забити, зігравши 0:0.

Так збірна Італії виявилася єдиною збірною, яка перемагала на Мундіалі, але не зіграє на Чемпіонаті світу-2018 в Росії. Насамкінець, «Скуадра Адзура» взагалі вперше за останні 60 років не зіграє на головному футбольному турнірі збірних. Після провалу збірної Федерація футболу Італії відправила у відставку головного тренера Джамп'єро Вентуру, а міжнародну кар'єру у збірній завершили ряд ветеранів, серед яких легендарний голкіпер Джанлуїджі Буффон.

33

Нідерланди (20-е місце у рейтингу ФІФА)

Збірна Нідерландів завжди входить у число фаворитів Чемпіонатів світу і Європи, але при цьому нідерландці жодного разу не ставали чемпіонами світу. На Чемпіонатах світу вони тричі грали у фіналі у 1974, 1978, 2010 роках, але програвали.

На жаль, не зможуть перервати цю чорну смугу «помаранчеві» і на першості в Росії, адже команда з таким зірковим складом не змогла вийти навіть у стикові матчі. У груповій кваліфікації нідерландці потрапили в групу А, де компанію їм склади збірні Франції, Швеції, Білорусі, Болгарії та Люксембургу – доволі потужна конкуренція, яку підопічні Блінда / Адвоката за різницею забитих та пропущених програли Швеції. З першого місця вийшла збірна Франції.

Почала команда відбір доволі невпевнено, після чого був звільнений головний тренер Данні Блінд. Згодом збірну очолив Дік Адвокат, якого взяли на зміну як «кризового менеджера». У підсумку під завершення відбору Нідерланди виправили становище, видавши потужний фініш (по перемозі 3:1 у матчах з білорусами та болгарами, а також 2:0 перемога над шведами), але навіть це вже не врятувало команду Адвоката.

Тепер про різницю забитих і пропущених, адже тут одну з головних ролей зіграла перемога Швеції у матчі з Люксембургом - 8:0, Нідерланди ж виграли тоді 5:0, не вистачило «помаранчевим» як раз три м'ячі, адже обіграти шведів у заключному турі з рахунком 5:0 Нідерландам також не вдалося.

2_06

Словаччина (24-е місце у рейтингу ФІФА)

Постійний учасник всіх відбіркових турнірів до чемпіонатів світу та Європи. Найкращий результат – вихід в 1/8 фіналу Чемпіонату світу 2010 року, де словаки зазнали поразки від збірної Нідерландів 1:2.

Словаччину можна назвали головною збірною-невдахою, яка не потрапила у фінальну частину Чемпіонату світу. Словаки доволі непогано провели груповий етап, але сильно поступилися очками головному фавориту групи – команді Англії. Також у групі F боролися за путівку команди Шотландії, Словенії, Литви та Мальти.

Саме Шотландія стала головним конкурентом словаків за друге місце, однак програла їм за різницею забитих і пропущених. У підсумку, підопічні Яна Козака зайняли друге місце, але...Справа у тому, що словаки з 18-ма очками стали найгіршою другою командою європейського відбору і не потрапили в стики. Ось тут точно прикро.

2_07

Вельс (14-е місце у рейтингу ФІФА)

Валлійська збірна двічі ставала учасницею фінальних стадій великих міжнародних змагань: у 1958 році вона взяла участь у Чемпіонаті світу, де у чвертьфіналі поступилася майбутнім переможцям турніру –бразильцям, а у 2016 році дебютувала та відразу дійшла до півфіналу на чемпіонаті Європи.

Відбір на Чемпіонат світу почався ще у вересні 2016-го, коли лідера «Реала» Гарета Бейла не турбували травми. Бейл пропустив всього один матч з перших восьми, а його команда впевнено йшла у своїй групі. Тут справа у тому, що останню, вирішальну, гру з сусідами з Ірландії Бейл дивився з трибуни. У підсумку валлійці програли всього один матч з 10, але цього вистачило, щоб зайняти лише третє місце у групі, пропустивши вперед саме Ірландію.

.jpg_58

Україна (30-е місце у рейтингу ФІФА)

Найвищим досягненням збірної є 1/4 фіналу на Чемпіонаті світу-2006. На жаль, але це досягнення поки і залишиться найвищим у скарбничці української збірної мінімум до Чемпіонату світу 2022 року, який відбудеться в Катарі.

Про причини невиходу нашої команди у фінальну частину Чемпіонату світу не писав тільки ледачий, тому розписувати все по полицям немає сенсу. Однак факт залишається фактом, що наша команда залізно входить у топ-збірних, які пропустять світову першість.

Українці до останнього претендували навіть не перше місце, перегравши у матчі-відповідь збірну Туреччини. Однак у наступному турі підопічні Шевченка програли ісландцям, а у заключному турі нічого не змогли протиставити збірній Хорватії.

3_04

Туреччина (33-є місце у рейтингу ФІФА)

Найбільше досягнення команди - третє місце на Чемпіонаті світу-2002. Також Туреччина зайняла третє місце на Кубку конфедерацій-2003, розділила третє місце на чемпіонаті Європи 2008 року.

Сусід збірної України по групі, який фінішував прямо за нею. Команда, яка має у своєму арсеналі зірок світового футболу.

Однак з таким складом екс-тренер «Шахтаря» Мірча Луческу нічого зробити не зміг, так і не зібравши команду в одне ціле. У свою чергу, не забував Містер майже після кожного програного матчу скаржитися на арбітрів, однак у підсумку таки визнав свою провину у невиході збірної у фінальну частину світової першості.

3_05

По Європі на цьому завершимо. Так, не варто забувати такі збірні як Боснія та Герцеговина, Чехія, Румунія, Греція, Чорногорія, Словенія, Угорщина, Шотландія, Ірландія. Але вже зачекалися інші континенти.

США (27-е місце в рейтингу ФІФА)

Найвищим досягненням американців на Чемпіонатах світу стала бронза у 1930 році. Одна з найсильніших збірних у КОНКАКАФ у цьому відборі, відверто кажучи, начудила. Головний фейл американці видали у матчі проти найгіршої команди відбору Тринідаду та Тобаго, якій примудрилися програти у вирішальному матчі.

До того ж збірна США зіграла внічию з Панамою та Гондурасом. У підсумку американці пропустили вперед всіх ідеологічних суперників, а самі зайняли передостаннє місце в групі, втративши право зіграти хоча б у міжконтинентальних стикових матчах.

.jpg_59

Чилі (9-е місце в рейтингу ФІФА)

Найвищим досягненням чилійців на Чемпіонатах світу стала бронза у 1962 році. Найсильніша за рейтингом збірна у списку невдах – дев'ята позиція. Відбір у Південній Америці доволі жорсткий: 10 потужних збірних, серед яких у фінальну частину напряму потраплять чотири команди, а одна відправляється у стикові матчі.

Тут взагалі вийшла цікава історія. У вересні 2016-го чилійці поскаржилися на збірну Болівії, яка задіяла у двох іграх гравця, який не мав права грати. Тоді Болівія зіграла 0:0 з Чилі та виграла 2:0 у збірної Перу. Чилійці подали скаргу, яку незабаром задовольнили і присудили збірній Болівії дві технічні поразки. Відповідно, Чилі отримало два додаткових очка, а Перу - три.

У підсумку, трапився курйоз: збірна Перу саме завдяки цим трьом очкам набрала стільки ж, скільки і Чилі. При цьому перуанці, завдяки трьом «голам» (технічну перемогу зараховують з рахунком 3:0 – примітка) обійшли чилійців завдяки різниці забитих і пропущених голів та посіли п'яте місце, яке дало їм право зіграти у стикових матчах. Звісно, це лише одна з причин, адже якби команда з 18-ти матчів не програла вісім, результат міг бути зовсім інший. Після такого фіаско кар'єру у збірній вирішив завершити зірковий хавбек Артуро Відаль.

32

Завершимо африканським відбором, де також були свої «герої».

Камерун, Гана, Кот-д'Івуар, Алжир (42-е, 52-е, 61-е, 67-е місця в рейтингу ФІФА станом на 16 жовтня).

Постійні учасники світових першостей також не поїдуть в Росію. Збірні Камеруну та Гани, маючи непоганий склад, примудрилися зайняти у своїх групах лише треті місця, пропустивши вперед збірні Замбії та Уганди відповідно.

Трохи «кращі» справи були у Кот-д'Івуару. «Слони» до останнього боролися за першу сходинку з командою Марокко, однак саме останній матч, у якому їх влаштовувала тільки перемога, провалили, програвши вдома якраз марокканцям.

Найгірше за інших виступила збірна Алжиру. Команда, яка має у складі зіркових футболістів з топ-європейських чемпіонатів (Марез «Лестер», Гулям «Наполі», Браїмі «Порту», Бенталеб «Шальке-04», Геззаль «Монако», Слімані «Лестер»), примудрилася повністю провалити відбір, зайнявши у своїй групі останнє четверте місце. Трохи краще у цій групі виступив вищезгаданий Камерун, а виграла групу збірна Нігерії.

.jpg_60.

Нагадаємо, визначилися і склади кошиків при жеребкуванні групового етапу Чемпіонату світу-2018 з футболу.

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: