Чемпіонат світу-2018. Визначилися всі збірні, які виступлять на Мундіалі

Чемпіонат світу-2018. Визначилися всі збірні, які виступлять на Мундіалі

Стали відомі всі 32 збірні команди, які зіграють на полях Росії у наступному році

У четвер, 16 листопада 2017 року, стали відомі всі 32 національні збірні, які зіграють на футбольному Чемпіонаті світу-2018 на полях Росії. Останніми до учасників Мундіалю додалися збірні Швейцарії, Хорватії, Марокко, Тунісу, Швеції, Сенегалу, Данії, Австралії та Перу.

«Главком» нагадує всі збірні, які вибороли путівки у фінальну частину турніру.

Як відомо, збірна України програла Хорватії у вирішальному поєдинку відбору ЧС-2018 і не їде у Росію.

Звичайно ж, першою командою, яка кваліфікувалася на ЧС-2018 стала Росія - автоматично як господарка турніру. Це право країна-агресор отримала ще у 2010 році, коли і відбулося вирішальне голосування.

Щодо інших збірних, то вони свої путівки почали оформлювати, починаючи з березня нинішнього року.

Бразильці першими подолали відбір на ЧС-2018. Фото AFP

Бразильці першими подолали відбір на ЧС-2018. Фото AFP

Найпершою з них стала Бразилія. 28 березня «Селесао» вдома розгромили Парагвай (3:0) і стали недосяжними для команди, яка фінішує п'ятою у відборі у Південній Америці. Крім того, після зіграних у вересні поєдинків бразильці гарантували собі перше підсумкове місце у кваліфікації КОНМЕБОЛ.

Влітку цього року, з різницею у два місяці, забронювали собі квитки до Росії збірні Ірану та Японії. Кваліфікацію в Азії іранці взагалі подолали без жодної поразки. 12 червня, після домашньої перемоги 2:0 над Узбекистаном, збірна Ірану гарантувала собі місце у своїй відбірній групі до Чемпіонату світу. Японці також достроково завоювали путівку на ЧС, перемігши 31 серпня за тур до завершення групового етапу Австралію (2:0). У підсумку і ті, й інші виграли свої групи.


Японці дякують своєму тренеру. Фото Getty Images

Японці дякують своєму тренеру. Фото Getty Images

Першим учасником Чемпіонату світу-2018 від КОНКАКАФ стала збірна Мексики. Для цього їм знадобилося сім з десяти матчів останнього раунду кваліфікації. Вирішальною для мексиканців стала домашня перемога над Панамою 1 вересня (1:0).

На інші три місця (четверта команда від КОНКАКАФ грала додаткові міжконтинентальні матчі плей-офф) на Мундіалі від Північної та Центральної Америки претендували Коста-Рика, Панама, США та Гондурас. При цьому, Коста-Риці достатньо не програти в одному з двох матчів, що залишилися до завершення відбору. І команда успішно з цим завданням впоралася 7 жовтня, коли вирвала нічию у протистоянні з Гондурасом.

2913243_full-lnd

Збірна Панами не може повірити своєму щастю. Фото AFP

Четвертим лишнім у цьому квартеті сенсаційно виявилася збірна Сполучених Штатів Америки. Американці в останньому турі 10 жовтня поступилися аутсайдеру - збірній Тринідаду та Тобаго. Чим успішно скористалися Панама та Гондурас.

Збірна Панами взагалі вперше в історії вийшла у фінальну частину чемпіонатів світу, лише за різницею м'ячів випередивши команду Гондурасу, на яку чекали міжконтинентальні стикові матчі зі збірною Австралії.

Футболісти з Гондурасу у підсумку не скористалися своїм шансом. Після нульової нічиєї на виїзді, вдома Австралія 15 листопада розібралася з конкурентами завдяки хет-трику Єдинака (3:1). Саме австралійці стали 31-ою збірною, яка виступить на ЧС-2018.


Радість бельгійців. Фото AFP

Радість бельгійців. Фото AFP

Першою збірною, яка гарантувала собі місце на полях Росії від Європи, стала Бельгія. "Червоні дияволи" потужно відіграли свої вісім зустрічей у групі H, лише одного разу втративши очки (вдома з Грецією - 1:1) і здобувши 7 звитяг. Саме остання, над греками 3 вересня, і принесла їм заповітну путівку.

Саудівська Аравія святкує. Фото Getty Images

Саудівська Аравія святкує. Фото Getty Images

Груповий етап азійської кваліфікації завершився 5 вересня. У цей день і стали відомі ще два учасники фінальної частини турніру. У першій групі збірна Південної Кореї розійшлася миром (0:0) з Узбекистаном, а оскільки Сирія на виїзді зіграла внічию з Іраном (2:2), на ЧС вийшли саме корейці. В іншій групі збірні Саудівської Аравії й Австралії перемогли Японію та Таїланд відповідно, але друге місце, завдяки кращій різниці голів, дісталося аравійцям.

dlzok88x0aycdd-

Радість німців

5 жовтня ще дві європейські команди офіційно оформили перепустки на Мундіаль-2018.

Збірна Німеччини стала дев’ятою командою, яка гарантувала собі участь у фінальній частині Чемпіонату світу з футболу 2018 року. Сталося це після того, як німці у 9-му турі європейської кваліфікації обіграли на виїзді Північну Ірландію. Підопічні Йоахіма Льова у підсумку пройшли відбір зі стовідсотковим результатом – 30 очок – 10 перемог у 10-ти матчах.

2910591_full-lnd

Англійці святкують. Фото Getty Images

Десятою збірною, яка зіграє на ЧС-2018, стала команда Англії. У матчі 9-го туру кваліфікації англійці у своїй групі на останніх секундах вирвали перемогу у Словенії. Хоча їх цілком влаштовувала і нічия. У підсумку – 26 очок (8 перемог і 2 нічиї) та гарантоване перше місце.

57_main

6 жовтня путівку на поля Росії оформила Іспанія. Іспанці без надзусиль вдома переграли Албанію у матчі 9-го туру кваліфікації. Після цього піренейці стали недосяжними для головного конкурента - команди Італії. У десяти матчах Іспанія здобула дев'ять перемог і ще одного разу зіграла внічию. Різниця м'ячів просто вражаюча - 36:3.

2906807_full-lnd

Збірна Нігерії їде у Росію. Фото AFP

7 жовтня збірна Нігерії обіграла команду Замбії у матчі відбірного турніру в Африці. Після цього «суперорли» набрали 13 очок і гарантували собі перше місце у групі та путівку на Мундіаль.

Саме нігерійська команда стала першою від Африки, хто потрапив у фінальну частину ЧС-2018. Нігерія виступить на чемпіонатах світу вшосте. Потрапляння Нігерії на Мундіаль означає, що учасники ЧС-2014 Камерун і Алжир залишилися за бортом фінальної частини.

2912050_full-lnd

Збірна Польщі. Фото AFP

8 жовтня збірна Польщі вийшла на Чемпіонат світу-2018, обігравши вдома команду Чорногорії. На своєму полі поляки виграли з рахунком 4:2 та забезпечили собі перше місце у групі Е.

А Роберт Левандовськи забив один з м'ячів, що дозволило йому встановити новий рекорд за кількістю голів у європейському відборі Чемпіонату світу. До поточного відбірного циклу рекорд належав німцеві Герду Мюллеру, який відзначився 14 разів. Роберта міг наздогнати Кріштіану Роналду, проте він не відзначився у заключному матчі своєї команди.

2-2-833x474

Збірна Єгипту радіє

Збірна Єгипту стала черговим учасником футбольного Чемпіонату світу-2018. У той же день, що і команда Польщі, «фараони» обіграли команду Конго (2:1) і стали переможцями своєї відбірної групи.

Єгипет зіграє на Чемпіонаті світу втретє в історії. Востаннє країна там була у 1990 році. У період між 1990 і 2017 роками Єгипет тричі виграв Кубок африканських націй (2006, 2008, 2012), але постійно ніяк не міг подолати відбір.

2912486_full-lnd

Свято на ісландській вулиці. Фото AFP

9 жовтня синхронно оформили путівки у фінальну частину турніру збірні Сербії й Ісландії. Перші обіграли Грузію у завершальному матчі кваліфікації (1:0). Набравши 21 очко, сербська команда виграла відбіркову групу D. Ісландці у вирішальному для себе поєдинку з рахунком 2:0 переграли збірну Косова та гарантували перше місце у відбірній групі, записавши у свій актив 22 очки.

Останні прямі путівки на ЧС-2018 від Європи дісталися французам і португальцям. Для виходу на Мундіаль Португалії потрібно було вдома будь-що перемагати команду Швейцарії, і вони це зробили (2:0). А Франція прогнозовано здобула перемогу у домашньому поєдинку над Білоруссю (2:1) та не дала себе наздогнати конкурентам.

2913098_full-lnd

Грізманн забив вирішальний гол. Фото AFP

Збірні Уругваю, Аргентини та Колумбії у ніч на 11 жовтня здобули синхронні перемоги в останньому турі відбору на Чемпіонат світу 2018 року у Південній Америці. І, таким чином, це тріо здобуло путівки на турнір, який прийматиме Росія у наступному році.

Далися ці перепустки даним командам не дуже і легко. Колумбія вистояла бажану нічию у Перу, а Аргентина (завдяки хет-трику Ліонеля Мессі) й Уругвай переграли своїх суперників з Еквадору та Болівії, які вже втратили шанси поборотися за вихід на ЧС-2018.

2913188_full-lnd

Збірна Уругваю. Фото AFP

Інші учасники фінальної частини Мундіалю-2018, крім Австралії, про яку було згадано вище, визначалися у листопаді. Чотири путівки між собою розіграли європейські збірні, а ще дві путівки визначалися у міжконтинентальних стикових матчах.

11 листопада визначилися останні невдахи відбірного турніру в Африці. Кот-д'Івуар і ДР Конго пропустили вперед Марокко та Туніс відповідно.

Збірна Марокко вперше за 20 років пробилась на Мундіаль. Команда екс-півзахисника київського «Динамо» Юнеса Беланда здолала Кот-д'Івуар на виїзді. Туніс вийшов на Мундіаль вперше за 12 років, зігравши унічию вдома проти Лівії й обійшовши на один бал ДР Конго.

55_main

Збірна Марокко

12 листопада Швейцарія зіграла внічию проти Північної Ірландії (0:0) у матчі-відповідь європейського раунду плей-офф кваліфікації, що дозволило їй здобути путівку у фінальну частину, адже на виїзді у першому матчі хлопці з Альп виграли.

А через кілька годин у цей же день збірна Хорватії у стикових матчах виявилася сильнішою за Грецію. Перший матч «картаті» виграли з рахунком 4:1, а у другому зіграли внічию (0:0). Таким чином, команда під керівництвом Златко Далича відібралася у фінальну частину ЧС-2018.

28_main

Збірна Хорватії у Києві

13 листопада стало відомо, що збірна Італії не зіграє на чемпіонаті світу вперше за 60 років. Італійці не зуміли обіграти Швецію (0:0) і поступилися за сумою двох зустрічей (0:1 – перший матч). У своїй історії Італія лише один раз не виступала на Чемпіонатах світу. І от – новий виток історії.

Останнім невдахою Старого Світу наступного дня стала збірна Ірландії, яка була розгромлена у Дубліні Данією – 1:5 (і це після 0:0 в гостях).

Таким чином, дві скандинавські країни стали останніми учасниками ЧС-2018 від Європи. А сльози воротаря збірної Італії Джанлуїджі Буффона прихильники футболу запам'ятають надовго.

300658_big

Буффон

10 листопада також стала відома ще одна команда, яка зіграє на полях Росії. Збірна Сенегалу обіграла ПАР і вийшла до фінальної частини Чемпіонату світу 2018 року. За тур до закінчення групового раунду кваліфікації сенегальці гарантували собі перше місце з 11-ма очками, випередивши Кабо-Верде, Буркіна-Фасо та ПАР. Сенегал виступить на Чемпіонаті світу вдруге у своїй історії та вперше з 2002 року.

.jpg_56Сенегальці достроково завоювали путівку виступити на чемпіонаті світу

16 листопада визначився останній учасник Чемпіонату світу. Ним стала збірна Перу, яка у міжконтинентальному плей-офф кваліфікації вибила команду Нової Зеландії. Останні виграли відбірний турнір у зоні Океанії, у свою чергу команда Перу стала п'ятою за підсумками кваліфікаційного етапу у Південній Америці.

У першому матчі команди не змогли виявити сильнішого, зігравши внічию 0:0. А от удома перуанці довели, що вони сильніші. По голу у кожному з таймів, і стали відомі всі учасники фінальної частини ЧС-2018.

douqyr6vwaaqh7g

Щастя збірної Перу та її вболівальників

Нагадаємо, визначилися і склади кошиків при жеребкуванні групового етапу Чемпіонату світу-2018 з футболу.

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: