Ярмоленко та Безус як знак української якості. Огляд зарубіжних ЗМІ

Ярмоленко та Безус як знак української якості. Огляд зарубіжних ЗМІ

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах. Цього разу увагу шанувальників українських талантів прикули наші гравці у першостях Німеччини та Бельгії.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Один з найвідоміших українських легіонерів у Західній Європі, футболіст, який є не тільки чоловіком, який грає в футбол, а й символом нескореності країни, на вихідних нарешті гучно нагадав про себе. Роман Зозуля забив за свій нинішній клуб, команду другої за значенням ліги Іспанії, Сегунди, після 16-місячного періоду без голів!.. На 25-й хвилині Роман у звичному для себе стилі, вигравши позицію у візаві, ударом головою на випередження забив у ворота суперника, яким був «Хімнастик» (до слова, колишній клуб марокканського півзахисника донецького «Олімпіка» Мохи). І нехай рахунок на той час вже був 2:0 на користь господарів, і суперник команди Романа «Альбасете» виграв з рахунком 3:1, футболіст-Зозуля вартий уваги. Наразі «Альбасете» з одним балом «впевнено» займає останню позицію в турнірній таблиці.

Автори Estadiodeportivo про гру нашого футболіста написали наступне:

4_02

«...Зозуля вже підкорює висоти у Сегунді… Він забив уперше після тривалої перерви. Цей нападник не зміг проявити себе у вищому дивізіоні чемпіонату Іспанії, проте в «Альбасете» на нього покладають великі надії. Оскільки рівень Сегунди не такий високий, як Примери, очевидно, що такі надії не є безпідставними… В грі проти Настика він був одним з кращих на полі, і, крім загрози воротам опонента, кілька разів віддавав на партнерів непогані передачі…»

Не так давно хавбек збірної України й один з найбільш талановитих креативних виконавців нашого футболу Роман Безус свій талант, і це очевидно, розкрив не до кінця. Нині екс-гравець полтавської «Ворскли», київського «Динамо» та «Дніпра» є виконавцем клубу вищого дивізіону Бельгії «Сент-Трюйдена». І черговий матч свого клубу, із «Генком», Роман почав на лаві запасних. Проте з’явився на полі на 68-й хвилині й забив вирішальний гол у поєдинку! Його команда перемогла з рахунком 2:1, а Безус забив чи не найкращий м’яч у сьомому турі Ліги Жупілє. Роман, немов рукою, поклав м’яча у правий від голкіпера верхній кут, коли пробивав зі штрафного удару. Таким чином, його «Сент-Трюйден» наразі займає третю позицію у таблиці про ранги. 

Ресурс суто футбольного спрямування, Voetbalkrant, про Романа написав наступне:

3_01

«…Безус забив тоді, коли це було потрібно. Перед грою проти «Генка» «Сент-Трюйден» фаворитом матчу аж ніяк не був. Так само Безус не є тим гравцем, який у своїй команді є футболістом стартового складу (з початку сезону Роман зіграв у трьох матчах, з яких у одному виходив з перших хвилин – примітка автора). Але тепер він може сподіватися на те, що тренер буде довіряти йому більше. Взяття воріт було справді красивим…» 

З початку кампанії під номером 2017/18 хавбек німецького «Шальке» Євген Коноплянка, нарешті, став футболістом стартового складу своєї команди. Як відомо, Євген є гравцем зі специфічним характером, і не з кожним тренером у нього складаються нормальні робочі відносини. Після того, як «кнаппен» очолив італієць Доменіко Тедеско, справи Євгена пішли вгору. Втім, у матчі з «Вердером» (виїзна перемога «Шальке» 1:2), Коноплянка радше розчарував. «Шальке» у цьому матчі грав за тактичною побудовою 3-4-3, і Євген вийшов на позиції лівого форварда. Коноплянка був одним з тих, хто зіграв не кращим чином. На його рахунку лише два удари в бік воріт суперника, обидва були неточними, так само двічі він порушив правила… Тому не дивно, що Коноплянка був замінений на 61-й хвилині. На сьогодні «Шальке» займає четверту позицію в Бундеслізі.

З урахуванням сказаного вище, не дивно, що журналісти Kicker, оцінюючи гру виконавців Шальке в цьому матчі, про Євгена написали не вельми схвально:

5

«...Нинішній сезон він почав сильно, проте для того щоб бути футболістом, який може відповідати високим критеріям гравця клубу, який претендує на вихід у єврокубки, треба грати більш стабільно. Якщо так піде й надалі, знову сяде на лаву запасних...»

Колишній півзахисник київського «Динамо» Андрій Ярмоленко торує свій шлях у німецький футбол в статусі одного з тих, на кого мають великі сподівання вболівальники «Боруссії» з Дортмунда. Й наразі Андрій численних шанувальників аж ніяк не розчаровує. В черговому матчі його команди у межах Бундесліги Ярмоленко вийшов з перших хвилин проти «Кельна», й віддав гольову передачу на партнера по команді вже на другій хвилині поєдинку. Андрій був замінений на 66-й хвилині, а його команда перемогла 5:0. «Боруссія» очолює турнірну таблицю з десятьма балами, втім, ділить першу сходинку з «Ганновером».

Офіційний сайт німецької Бундесліги грі Андрія присвятив окремий матеріал. Серед іншого, виділимо наступне:

2_05

«…За 66 хвилин гри Ярмоленко знищив масовану оборону «Кельна» й був одним з головних ковалів перемоги Дортмунда. Цей гравець став нестерпним головним броем для захисників гостей, технічно перегравав візаві й створював багато гольових моментів, просочуючись в штрафний майданчик суперника з правого флангу... Вочевидь, головне питання наступне: чи зможе Андрій Ярмоленко підтримувати свій нинішній рівень і прогресувати в якості футболіста «Боруссії»? На перший план виходить така штука, як адаптація. Ярмоленку треба вчити мову, адже українець вперше грає за межами рідної країни. Важливо, що він має репутацію відповідальної людини й професіонала…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: