Дрифт від гонщика Формули-1. У Києві відбулося шоу від Ferrari. Фотогалерея і відео

Дрифт від гонщика Формули-1. У Києві відбулося шоу від Ferrari. Фотогалерея і відео

Іспанець Марк Жене показав прихильникам автоспорту майстер-клас

У суботу, 16 червня, у Києві на Контрактовій площі відбулося запальне шоу, у якому взяла участь Ferrari – італійська компанія, що виготовляє спортивні автомобілі.

Головною подією шоу став показовий дрифт всесвітньо відомого пілота Формули-1 Марка Жене.

Як відомо, 44-річний уродженець Барселони Марк Жене Герреро був тест-пілотом Williams і Ferrari у Формулі-1. Усього він провів 36 Гран Прі у «Королівських автоперегонах». Основну частину склали виступи за Minardi.

Жене дебютував у Формулі-1 у 1999 році, отримавши місце у вищезгаданій команді. Після низки дев'ятих і восьмих місць, він нарешті заробив і своє перше очко, і перше для Minardi із сезону-1995, фінішувавши шостим на Гран Прі Європи.

Марк залишився у Minardi і на 2000 рік, але не заробив жодного очка. Не знайшовши місце ні в одній з команд на сезон-2001, Жене підписав контракт з Williams як тест-пілот. Під час Гран Прі Італії-2003 Ральф Шумахер не зміг взяти участь у гонці через струс мозку, тому на трасу виїхав саме Марк. І навіть набрав чотири очки, фінішувавши п'ятим.

У листопаді 2004 року Жене підписав контракт і став тест-пілотом Scuderia Ferrari. Крім того, він разом з командою Peugeot брав участь у «24 годинах Ле-Мана», де з Девідом Бребемом та Александром Вюрцем виграв гонку у 2009 році.

Наразі Жене працює у програмі італійської марки Corse Clienti, де виступає на історичних болідах Ferrari під час спеціальних гоночних днів компанії для своїх клієнтів, коли власники машин Ferrari виїжджають на трасу.

У Києві на машині Ferrari Марк Жене розважав усіх присутніх дрифтом на невеликій ділянці безпосередньо на Контрактовій площі, яка була загороджена спеціальними відбійниками та забором. Іспанець сідав за кермо автівки двічі. Спочатку він розігрів шанувальників автоспорту хвилинним заїздом, а через кілька годин уже порадував киян і гостей столиці набагато довшим виступом.

У перерві між заїздами Жене розповів деякі деталі своєї роботи:

Окрім того, у програмі шоу були виступи мотобайків і велобайків, битви діджеїв і бітбоксерів, концерт, конкурси, які дали переможцю шанс проїхатися на реальній Ferrari із Жене.

Також усі, хто завітав у цей день на Поділ, могли поглянути на реальний болід Ferrari у Формулі-1 (щоправда, не цьогорічний), а також взяти участь у змаганнях Pit Stop Challenge. Тут команди з кількох осіб на швидкість змінювали колеса на боліді Формули-1.

До Вашої уваги фоторепортаж з події:

Нагадаємо, що напередодні гонку «24 години Ле-Мана» виграла Toyota та Фернандо Алонсо, який виступив за цю команду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: