Українські в’язниці змінять правила внутрішнього розпорядку відповідно до міжнародних стандартів

Українські в’язниці змінять правила внутрішнього розпорядку відповідно до міжнародних стандартів

Доповідь підготовлена експертами Харківської правозахисної групи, ГО «Альянс Української Єдності»

Сьогодні, 3 жовтня в приміщенні інформаційного агентства «Главком» відбулась презентація доповіді правозахисних організацій «Чи отримає українська в’язниця європейське обличчя?»
Учасники:
  • Андрій Діденко, координатор програм Харківської правозахисної групи;
  • Павло Федоров, ГО «Альянс Української Єдності».
Дивіться трансляцію прес-конференції тут:

Наказом Міністерства юстиції України № 2822/5 від 28.08.2018 року затверджено в новій редакцій Правила внутрішнього розпорядку установ виконання покарань. Попри гучні декларації керівництва Міністерства юстиції про реформування пенітенціарної системи в підсумку на рівні ключового в пенітенціарній сфері нормативно-правового акту відбулися косметичні зміни в бік покращення.

В цілому ПВР залишає в собі незмінну радянську парадигму з каральними рудиментами, які залишилися від ГУЛАГу. В доповіді проаналізовано окремі положення Правил внутрішнього розпорядку (ПВР) установ виконання покарань в контексті рекомендацій правозахисників, українських і міжнародних експертів, рекомендацій Європейського Комітету з запобігання катувань, практики Європейського суду з прав людини. Доповідь підготовлена експертами Харківської правозахисної групи, ГО «Альянс Української Єдності».

В доповіді використані матеріали дослідження радника з правової реформи Консультативної місії Європейського Союзу Вадима Човгана «Як викорінити радянщину з української в’язниці. Зміни до правил внутрішнього розпорядку УВП та СІЗО у світлі міжнародних стандартів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: