Чи знайдеться фінансування для унікальних українських ракет «Нептун» і «Вільха-М»?

Чи знайдеться фінансування для унікальних українських ракет «Нептун» і «Вільха-М»?
Успішні льотні випробування української ракети «Вільха-М» відбулися у квітні

Мати зброю, яка може наносити удари по тилах – це один з ключових факторів боєздатності і обороноздатності країни

Унікальні українські ракети «Нептун» і «Вільха-М» вже скоро можуть опинитися у військах. У конструкторському бюро «Луч» розповіли журналістам, коли це може статися. Проте аналітики та експерти зауважують: попри амбітні плани, фінансування державних підприємств, які працюють над ракетною програмою для Збройних сил України, заблоковане. Водночас Міноборони заявляє, що всі програми буде збережено.

РК-360 МЦ «Нептун» – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою, який застосовують для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіоконтрасних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах у будь-який час доби і року, при активній вогневій та умовах дії РЕБ протидії противника.

«Вільха-М» – проєкт створення високоточних 300 мм реактивних боєприпасів з максимальною дальністю понад 100 км, які виробляються підприємствами оборонно-промислового комплексу України за замкненим циклом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: