Відпочинок під час пандемії Covid-19: як зміниться туризм у Карпатах

Відпочинок під час пандемії Covid-19: як зміниться туризм у Карпатах
На Прикарпатті розробили тури вихідного дня

У тренді будуть нетривалі подорожі, як правило, у сімейному колі, які передбачатимуть відвідування туристичних локацій спершу у радіусі 100 км

Туризм уважається стратегічним напрямком розвитку Івано-Франківської області. Через карантин у зв’язку з пандемією галузь фактично припинила роботу, місцеві туристичні проєкти втратили грантове фінансування з ЄС та інших міжнародних фондів, український уряд також скасував підтримку проєктів розвитку туризму у Карпатах.

Проте область планує відновити туризм, заявив начальник управління туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

Вчора відбулася онлайн-зустріч керівників туризму України, на якій були присутні регіональні менеджери.

Обговорили перші посткарантинні заходи, зокрема йшла мова про розробку комунікаційної концепції для подорожей країною, санітарно-епідеміологічних рекомендацій для відновлення роботи готелів та інших місць розміщення.

«Відчувається, що всі регіони заряджені на роботу», – поділився враженням з наради Передерко.

Він розповів, що мав можливість поінформувати про прикарпатські ініціативи, зокрема про створення спільно з туристичним бізнесом 52 туристичних продуктів – турів вихідного дня (вікендів), які передбачають відпочинок на Івано-Франківщині.

«Чекаємо завершення карантину та відновлення міжрегіонального транспортного сполучення, щоб розпочати їх просування», – додав він.

Передерко нагадав, що поки можна подорожувати онлайн – на офіційній туристичній Facebook-сторінці IF Tourism Office у зв’язку з запровадженням карантину започаткували ініціативу віртуальних мандрів, які ідентифікуються за хештегами: #віртуальнімандри, #франківщинавіртуальна.

Передерко повідомив, що в області будуть продовжувати реалізацію Програми розвитку туризму з урахуванням нових посткарантинних реалій.

Головний спеціаліст з туризму Прикарпаття розповів про нові тренди.

«Ми усвідомлюємо, що відновлення подорожей матиме тривалий період, втім переконані, що вже цього року українці зможуть подорожувати на невеликі відстані у межах країни. У тренді будуть нетривалі подорожі, як правило, у сімейному колі, які передбачатимуть відвідування туристичних локацій спершу у радіусі 100 км, а згодом і більше», - пояснив Передерко.

За його словами, велике значення на найближчу перспективу матиме, звичайно, відновлення залізничного сполучення і наявність у регіонах достатньої кількості закладів розміщення, що зможуть забезпечити безпечні з точки зору охорони здоров’я умови проживання.

«Ціновий фактор не буде превалювати над безпековим. Українці обиратимуть недорогий сегмент відпочинку, оскільки купівельна спроможність наразі буде низькою з економічних причин. Ми очікуємо, що Карпати, зокрема Івано-Франківщина, будуть серед тих регіонів, куди українці подорожуватимуть після завершення карантинних обмежень насамперед. У нашій області для цього є достатня кількість природних і культурних туристичних ресурсів, цікавих інтерактивних локацій, а також достатня кількість закладів розміщення, яка дозволяє відпочивати віддалено від інших туристів – йде мова про сільські садиби і котеджі. Саме таке розміщення буде мати на початку найбільший попит з точки зору безпеки, психологічної врівноваженості і комфорту», - підкреслив Передерко.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з п’яти етапів.

Напередодні президент України Володимир Зеленський назвав умови для плавного виходу країни з карантину і анонсував представлення невдовзі прем'єр-міністром відповідного сценарію.

Як повідомлялося, у центрі Києва підприємці знову вимагали послабити карантин і дозволити їм працювати.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: