Наступниця Меркель Крамп-Карренбауер: чого від неї чекати Україні

Наступниця Меркель Крамп-Карренбауер: чого від неї чекати Україні

Наступниця Анґели Меркель на чолі партії християнських демократів критикує Росію за агресію в Азовському морі, анексію Криму й агресію на Донбасі

Аннегрет Крамп-Карренбауер (Annegret Kramp-Karrenbauer) - це не лише скоромовка, на якій ламають язик навіть досвідчені диктори, а ще й ім'я нової очільниці правлячої німецької партії - Християнсько-демократичного союзу (ХДС). Для спрощення її часто називають АКК - як абревіатуру її імені і прізвища. Крамп-Карренбауер була обрана головою ХДС на з'їзді у п'ятницю, сьомого грудня, випередивши колишнього голову фракції християнських демократів Фрідріха Мерца.

Крамп-Карренбауер вважається довіреною особою її попередниці на чолі ХДС Ангели Меркель (Angela Merkel) і донині обіймала ту саму посаду, з якої 20 років тому почала сходження до канцлерського крісла і сама очільниця уряду: генеральної секретарки партії ХДС. Подібність між ними разюча, і багато хто вважає АКК мало не копією Меркель: так само далека від пафосу і прагматична, тільки дещо молодша: канцлерці в цьому році виповнилося 64 роки, АКК - 56.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: