«Там калина росте». Яценюк розповів про те, що його турбує (відео)

«Там калина росте». Яценюк розповів про те, що його турбує (відео)
Яценюк дуже переживав через кущ калини біля Кабміну

Політик розповів про діалог з Олексієм Міллером

Колишній прем'єр України Арсеній Яценюк розповів, як дивився на калину в дворі будівлі Кабінету міністрів та хвилювався через відсутність газу та вугілля для ТЕЦ у першу зиму після початку війни з Росією. Про це Яценюк розповів в ефірі програми «Право на владу».

«Почалася зима, а в дворі Кабміну калина росте. Я щоразу підходив до тієї калини, на неї дивився. Бо кажуть, що є прикмета: як вона міцно червона, то буде холодно. Як я її бачив червону, то й сам потроху червонів, тому що газу немає, вугілля немає, ТЕЦ на межі зупинки, грошей немає, віялові відключення почалися. А треба все якось вберегти», – розповів Яценюк.

Політик розповів про діалог з Міллером: «Пане Міллере, що я вам точно обіцяю, – це те, що ми на вас подаємо в суд і точно ми у вас виграємо суд». Суд ми виграли у Стокгольмі і кошти повернули. Борги, які були накопичені, — це була частина судової процедури», – підсумував політик.

Яценюк нагадав, що разом з європейцями Київ тоді підписав тристоронню угоду щодо постачання газу.

Додамо, майже всі газопостачальні компанії вже опублікували свіжі цінники на блакитне паливо: місячну пропозицію – на червень, а також річну базову. Загалом річні пропозиції, як і в травні, коливатимуться від 7,80 і до 13,50 грн за кубометр.

Раніше уряд скасував держрегулювання цін на газ. Підприємства теплокомуненерго тепер будуть укладати договори на постачання газу самостійно з будь-яким постачальником газу.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: