У Британії відбулося друге за рік королівське весілля

У Британії відбулося друге за рік королівське весілля
28-річна принцеса Євгенія — молодша дочка Ендрю, герцога Йоркського, другого сина королеви Єлизавети II
Фото: RoyalFamily

Традиційна церемонія відбулася в каплиці Святого Георгія

Онучка королеви Великої Братинії Єлизавети ІІ принцеса Євгенія урочисто вийшла заміж за бізнесмена Джека Бруксбенка у Віндзорському замку в присутності королівської родини та запрошених знаменитостей.

Традиційна церемонія відбулася у п’ятницю, 12 жовтня, в каплиці Святого Георгія, яка знаходиться на території Віндзорського замку, королівського палацу, там само, де відбулося попереднє королівське весілля, на якому принц Гаррі одружився з американкою Меган Маркл.

28-річна принцеса Євгенія — молодша дочка Ендрю, герцога Йоркського, другого сина королеви Єлизавети II, і його колишньої дружини Сари Ферґюсон, герцогині Йоркської. Вона дев’ята у лінії наслідування британського престолу. Відповідно до поправки щодо престолонаслідування 2013 року, принцеса Євгенія не потребує для шлюбу згоди королеви Єлизавети і збереже свій королівський титул після одруження.

Церемонію провів вікарій Віндзорський Девід Коннер.. На неї запросили членів королівської сім’ї, включно з самою королевою Єлизаветою та її чоловіком принцом Філіпом, і знаменитостей, серед яких були кінозірки Лів Тайлер та Демі Мур, моделі Кейт Мосс та Наомі Кемпбелл, співак Роббі Вільямс та інші. Крім цього, на прилеглі території запросили 1 200 охочих подивитися на королівське весілля.

Сукня нареченої мала глибокий виріз на спині, зроблений на спеціальне прохання принцеси, щоб оголити шрами від операції, яку їй зробили в дитинстві. Крім цього, принцеса Євгенія була в тіарі 1919 року, інкрустованій діамантами та крупними смарагдами.

Принцеса познайомилася з 32-річним Джеком Бруксбенком, підприємцем з власним винним бізнесом, у 2010 році на лижному курорті Верб’є в Швейцарії.

У лінії престолонаслідування є понад 50 членів королівської родини. Порядок використовують не тільки для визначення наступного монарха, а й для призначення державних радників і регента, якщо в цьому є необхідність. Зараз першим наступником трону є Чарльз, принц Уельський, за ним стоять його старший син Вільям, герцог Кембриджський зі своїми дітьми — принцом Джорджем, принцесою Шарлоттою та принцем Луї.

Нагадаємо, 19 травня принц Уельський Гаррі одружився з американською актрисою Меган Маркл, після чого вони отримали титули герцога та герцогині Сассекських.

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер одружився на громадянці Південної Кореї Кім Со Йон. Для 74-річного Шредера цей шлюб став п'ятим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: