Вінничани придбали 16 тисяч живих новорічних ялинок

Вінничани придбали 16 тисяч живих новорічних ялинок
Ялинковий базар
Фото із соціальних мереж

Лісові господарства звітують про реалізацію новорічних красунь

Лісівники держпідприємств Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства продовжують реалізацію ялинок, які вирощуються на спеціальних плантаціях. Станом на сьогодні, 29 грудня, лісгоспи реалізували вже 15,9 тисяч новорічних красунь на загальну суму 1,5 млн гривень.

Як повідомив прес-секретар Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Станіслав Вовк, у реалізації ялинок цього року лідирує ДП «Гайсинський лісгосп», на другому місці – ДП «Бершадський лісгосп», а третє посідає ДП «Вінницький лісгосп».

«Лісівники держпідприємств Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства вирощують на спеціальних плантаціях у достатній кількості новорічні дерева. Цим вони допомагають мешканцям Вінниччини отримати гарні якісні ялини і провести свята у затишній домівці без шкідливого для здоров’я та екології пластику, – каже Станіслав Вовк. – Ялинки, вирощені у держлісгоспах Вінниччини, реалізуються в середньому за ціною 93 грн за погонний метр. Вони продаються на ялинкових базарах та безпосередньо у лісових господарствах. На сьогодні вже продано 15,9 тисяч дерев. За відповідний період минулого року лісівники держпідприємств реалізували трохи більше – 19,3 тисяч ялинок, але до Нового року маємо ще два дні».

При купівля варто перевіряти придбану ялинку на законність її заготівлі. Адже за незаконно зрубане древо доведеться заплати штраф у розмірі від 5-ти до 10-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, за підсумками передноворічних рейдів поліцейські вже склали 30 адміністративних протоколів на порушників правил порубки та реалізації дерев хвойних порід. Із незаконного обігу вилучили ялинок на суму понад 2000 гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: