Вінничанин розповів, як його побили поліцейські в Кропивницькому

Вінничанин розповів, як його побили поліцейські в Кропивницькому

Вінницька поліція відкрила кримінальне провадження

В соціальних мережах нині активно обговорюють новину про чоловіка, якого, за його словами, на залізничному вокзалі в Кропивницькому побили представники поліції. Забрали гроші, паспорт та особисті речі.

Сергій Пилипчук повертався з Новоукраїнки Кіровоградської області, де працював. Він розповів усі подробиці свого побиття.

«Я повертався додому з робочого відрядження. Поїхав на вокзал, там купив квитки і в мене ще залишився час на купівлю подарунків. Підійшли поліцейські. Запитали, чи є документи. Сказали, щоб я пішов з ними в приміщення вокзалу. Зайшли, підійшли до кіоску. Я їм показав паспорт, в ньому були гроші. Можливо, це їх привабило. Я запитав, на якій підставі мене затримали. Потяг мав бути вже через 40 хвилин. Вони сказали, що потрібно проїхати з ними до дільниці. Я погодився – це ж поліція, – сказав Сергій. – Вони сказали, щоб речі я залишив у кіоску. Тільки ми відійшли метрів на 15, я відчув глухий удар по голові ззаду. Почав втрачати свідомість. Прийшла чергова по вокзалу, замазала мене чимось, зеленкою чи йодом, не пам'ятаю. Вони мене підхопили, і коли виводили з вокзалу, то били скронею об двері. Я сів до їхньої машини. Потім прокинувся в якійсь посадці о 4 ранку».

За словами Сергія, коли він вийшов з посадки біля гаражного кооперативу, його знайшов охоронець та викликав швидку. На виклик приїхали ті ж самі поліціянти, що били його ввечері.

«В швидкій мені зашили скроню. Поліція привезла мене до відділку. Там вже чекали. Один з поліцейських зайшов у відділення і я почув: «Туши камери». Потім мене завели та посадили на стілець. Сказали писати, що мене хтось побив. Я відмовився. З-під мене вибили стілець. Почали погрожувати. Я підписав те, що вони просили. На вокзалі моїх речей теж не було».

Мати потерпілого Катерина Пилипчук разом із своїм зятем вирушили шукати сина за 350 кілометрів.

«Коли ми під'їхали до вокзалу, стояла поліцейська машина. Коли вони побачили вінницькі номери, то вийшли з машини і стояли за мною спостерігали. Мені дзвонив сьогодні слідчий з Кропивницького і питав, що я можу розказати. Залишив свій номер телефону та попросив переслати заяву поштою», – розповіла жінка.

За поданням Сергія Пилипчука у Лівобережному відділенні поліції міста Вінниця відкрито кримінальну справу за статтею 365-2 Кримінального кодексу «Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги». Справу передадуть до Кропивницького.

«Цей чоловік сказав, що не звертався до Кропивницького через те, що не довіряє тим поліціянтам. Слідчий відділ у Лівобережному відділенні поліції міста Вінниця вніс дані до Журналу досудових розслідувань. Проте матеріали будуть переведені до Кропивницького за місцем скоєння злочину. Для визначення підслідності. Там в головному управлінні мають визначити, кому це передавати. Повинні передати в Державне бюро розслідувань», – заявила начальник відділу комунікації Головного управління поліції Вінницької області Анна Олійник. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: